Annoncørbetalt indhold

Kan jeg blive syg af skimmelsvamp?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er ikke altid, at man kan se, hvis ens bolig er blevet ramt af skimmelsvamp, men det er noget, der kan påvirke både mennesker og dyr. For ja, man kan godt blive syg af skimmelsvamp.


Annonce

Symptomerne kan være mange, og folk bliver ikke nødvendigvis ramt af skimmel på samme måde og med de samme symptomer.


Derfor er det en rigtig god idé at være opmærksom på symptomerne, og for en god ordens skyld har vi samlet et udpluk af symptomerne herunder:


·        Hovedpine

·        Hukommelsessvigt

·        Træthed

·        Svimmelhed

·        Koncentrationsbesvær

·        Åndedrætsbesvær


Det er vigtigt at understrege, at dette blot er et udpluk af de mulige symptomer, og hvis du oplever en af disse – eller oplever andre symptomer som du tænker kunne hænge sammen med skimmelsvamp, så skal du tage kontakt til din læge.


Nogle grupper er mere udsatte for skimmelsvamp


Der er dog nogle grupper, som kan blive hårdere ramt af skimmel end andre. Disse grupper inkluderer blandt andet allergikere, folk med astma og sidst men ikke mindst børn.


Nogle mennesker kan faktisk også få en decideret allergi over for skimmel. Det vurderes at 3-6 % af Danmarks befolkning har denne type for allergi, og derfor er det en god idé at være ekstra opmærksom, hvis du oplever nogle gener af den ene eller anden type.


Hvordan finder jeg ud af, om jeg er udsat for skimmel?


Det er ikke altid ligetil at finde ud af, om du er udsat for skimmelsvamp – især fordi det ikke altid er synligt. Ofte vokser det skjult i vores boliger, og det gør det også svært at reagere, inden man får nogle symptomer.


Selv når man får symptomer, kan det være svært at finde ud af, hvor henne problemet er startet, men her kan man dog prøve at regne sig lidt frem på det.


Hvis dine symptomer ikke er vedvarende men i stedet kommer og går lidt, så kan du med fordel tænke over, hvor du får symptomerne. Hvis du for eksempel oftest får hovedpine derhjemme, men altid har det fint på arbejde, så er det en god idé at få tjekket, om din bolig måske er ramt af skimmel, som du og din familie er udsat for.


Der findes heldigvis mange gode virksomheder som kan undersøge og bekæmpe skimmelsvamp. Har du den mindste formodning om, at din bolig er ramt af det, så kontakt dem hellere end dag for tidligt end en dag for sent.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.