Annonce
Østjylland

Kantinen på Odder Gymnasium skal være den bedste

Lørdag mad Til lørdag 29 januar laver Gunhild Agergaard mad

Eleverne på Odder Gymnasium kan glæde sig til at sætte tænderne i lækre salater, friskbagte brød og lune retter baseret på mad fra grunden med gode, lokale råvarer - og til en pris, der er til at betale.

Eleverne på Odder Gymnasium kan glæde sig til at sætte tænderne i lækre salater, friskbagte brød og lune retter baseret på mad fra grunden med gode, lokale råvarer - og til en pris, der er til at betale.

Annonce

Det er målsætningen, når den lokale restqaurant ved Fru Møllers Mølleri, Madhimlens Madhus, overtager driften af kantinen.

Jesper Østergaard, indehaver af Madhimlens Madhus, bliver forpagter af kantinen og glæder sig til at sætte nye standarter for, hvad de unge skal kunne fylde i maverne.

»Vi har en ambition om, at det skal blive landets bedste skolekantine. Skolen har jo det femtehøjeste karaktergennemsnit og maden skal kunne leve op til det og helst blive den allerbedste. Eleverne skal med gode råvarer

Planerne går blandt andet på en buffet, med salater og en lun ret, hvor man kan få lidt af det hele i stedet for at købe en enkelt ret. Og det bliver ikke pizzastykker og burgere, der præger menukortet, selv om der bliver taget hensyn til de unges ønsker.

»Vi holder et dialogmøde med eleverne, så de kan komme med deres forventninger, og vi regner da også med at skolens ansatte i stor stil vil bruge kantinen fremover,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce