Annonce
Aarhus

Kaos omkring landsholdet: DBU holder fast i landskamp i Aarhus

Christian Eriksen og Viktor Fischer mødes mandag et hemmeligt sted i Danmark for at tale om deres fremtid på landsholdet, som spillerne er blevet udelukket fra af unionen DBU. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Dansk Boldspil-Union har solgt 16.000 billetter til søndagens landskamp i Aarhus. Selv om landsholdsstjernerne er sendt ud i kulden, kan du ikke få pengene tilbage, hvis du har købt billet.

AARHUS: Alt er kaos omkring Danmarks kamp mod Wales i Aarhus søndag klokken 18. Landsholdsspillere som Viktor Fischer og Christian Eriksen er blevet bedt om at holde sig væk, men Dansk Boldspil-Union (DBU) står fast på, at landskampen spilles på Ceres Park.

- Situationen er den, at vi arbejder videre på, at landskampen spilles søndag på Ceres Park mod Wales. Intet har ændret sig. Vores udgangspunkt er, at kampen spilles, siger Pia Schou Nielsen, der er kommunikationsmedarbejder i DBU. Hun oplyser, at DBU mandag formiddag har solgt 16.000 af de godt 19.000 billetter, som er til salg til søndagens Nation Cup-kamp i Aarhus.

Hvordan skal tilskuere med billet forholde sig, hvis de ikke ønsker at se et eventuelt B-landhold i Aarhus på grund af konflikten mellem spillerne og DBU?

- Lige nu forholder vi os til den situation, der er, og den betyder, at vores udgangspunkt er, at kampen spilles søndag på Ceres Park. Derfor kan publikum heller ikke få billetten refunderet nu. Vi kan ikke spå om, hvad der sker. Men hvis der sker ændringer i situationen, vil DBU melde nyt ud. Men jeg kan ikke svare på, hvad der eventuelt sker. Vi forholder os til, at kampen spilles, og det arbejder vi på, siger Pia Schou Nielsen.

Annonce

Træner sendt på ferie - spillere holder møde

Mandag formiddag, inden landsholdet skal spille udekamp mod Slovakiet onsdag, er alt kaos. Det skyldes, at spillerne og DBU ikke kan blive enige om en ny aftale, der skal gøre det ud for en slags overenskomst mellem parterne.

DBU mener ikke, at spillerne er indstillet på at forhandle en ny aftale og bad dem derfor holde sig væk fra landsholdslejren, som de ellers skulle møde op i mandag formiddag. DBU sendte samtidig landstræner Åge Hareide "på ferie", som det lyder i en meddelelse fra unionen.

Mandag morgen meddelte DBU så, at man forsøger at samle et såkaldt B-hold med alternative spillere fra de danske klubber i Superligaen. DBU har givet sig selv en frist til mandag eftermiddag klokken 15.00 til at lykkes med dette projekt.

Imens er de danske spillere, der hovedsageligt er udenlandsproffer, mødt op et unavngivet sted i Danmark for at tale om den tilspidsede situation.

Knasten i forhandlingerne er angiveligt især en aftale omkring spillernes kommercielle rettigheder. DBU ønsker formentlig fuld råderet over hver enkelt spiller, mens spillerne fra deres side ønsker fortsat at kunne lave individuelle aftaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce