Annonce
Aarhus

Kaospiloter nomineret til Ivækstpris

<p>Sissel Hansen står bag bogen Start Up Guide og Jesper Krogh Kjeldsen er manden bag postevand på bæredygtige kartoner. De er begge nomineret til dette års Ivækst-priser. Foto: Kaospiloterne</p>

To århusianere er nominerede til den prestigefyldte iværksætterpris Ivækst i kategorierne Årets idealist og Årets kvindelige iværksætter.

Det ulmer i det østjyske iværksættermiljø. Det har Sissel Hansen og Jesper Krogh Kjeldsen oplevet i egne virksomheder. De to kender hinanden fra Kaospilot-uddannelsen og er netop nu nomineret til Ivækstprisen.

Den uddeles en gang om året til rollemodeller inden for iværksættermiljøet. Næsten 600 iværksættere fra hele Danmark er blevet indstillet til prisen, og Sissel Hansen og Jesper Krogh Kjeldsen er nu udvalgt som nominerede til henholdsvis Årets kvindelige iværksætter og Årets idealist.

FAKTA

Sissel Hansen

  • Grundlægger og administrerende direktør i Startup Guide World.
  • Virksomheden har lavet guidebøger for iværksættermiljøerne i Aarhus, Berlin og København. Konceptet udvider nu til flere byer.
  • Studerer på Kaospilotuddannelsen, som hun pt. holder orlov fra for at hellige sig arbejdet med Startup Guide World.
  • Nomineret til Ivækstprisen for Årets kvindelige iværksætter.
  • Hvis du vil se Sissel på sejrsskammelen til Ivækstprisen, skal du stemme på hende her.

Jesper Krogh Kjeldsen

  • Medstifter af Postevand.
  • Virksomheden sælger dansk postevand på bæredygtige kartoner.
  • Uddannet kaospilot.
  • Nomineret til Ivækstprisen for Årets idealist.
  • Hvis du vil se Jesper på sejrsskammelen til Ivækstprisen, skal du stemme på ham her.

»Det er et kæmpe skulderklap. Når man er iværksætter kan man let komme til at leve i sin egen boble, så det er dejligt at vide, at nogen ser og værdsætter det, vi laver. Jeg vil selvfølgelig gerne vinde, men det er en ære bare at være nomineret sammen med de seje kvinder i den her kategori,« siger Sissel Hansen, som er kvinden bag Startup Guide World, der er guidebøger til iværksættermiljøer i større byer.

I den ideelle verden så hun gerne, at man ikke skelnede mellem iværksættere baseret på køn. Men på den anden side ved hun, at der mangler rollemodeller for kvindelige iværksættere.

»Vi har brug for flere kvindelige iværksættere, og synlige rollemodeller gør, at flere tør tage springet. Kvinder har mange interessante indspark i forhold til iværksætteri og anderledes ideer til produkter, som man også kan se blandt de kvinder, som er nomineret. Jeg tror også på, at vi får bedre ideer, hvis vi arbejder på tværs af for eksempel køn,« siger Sissel Hansen.

Annonce

Idealist bag vandsalg

Jesper Krogh Kjeldsens virksomhed, Postevand, er resultatet af et afgangsprojekt hos Kaospiloterne. Han sælger dansk postevand på karton som et bæredygtigt alternativ til kildevand på flaske.

»Nomineringen til årets idealist giver mig mulighed for at tale om sagen. Vi vil gerne få danskerne til at drikke mere postevand, allerhelst fra hanen, når det er muligt. På den måde kan vi spare miljøet for CO2, som bliver udledt ved produktionen af kildevand og plastikflasker. Vi har fuld transparens om vores produkt, og vi ønsker, at det koncept vil sprede sig til andre virksomheder. Vi håber også, at forbrugerne vil begynde at kræve mere af producenterne,« siger Jesper Krogh Kjeldsen.

Annonce

Vision bærer produktet

De to kaospiloter er enige om, at den røde tråd i deres arbejde som iværksættere er, at de hver morgen husker på, hvad der er den dybere mening og værdi af det produkt, som de sender ud i verden.

Sissel Hansen lavede den første Startup Guide om Berlin, da hun selv fandt ud af, hvor svært det var at finde rundt i iværksættermiljøet i en fremmed by. Da hun senere begyndte at studere på Kaospilotuddannelsen var hun egentlig ved at lægge Startup Guide bag sig. Men bogen blev udsolgt og en læser skrev en mail til hende om, hvor meget den betød for hans første skridt som iværksætter. Og Sissel kom i tanker om, hvorfor hun havde lavet bogen.

»Jeg vil gerne være med til at understøtte iværksættermiljøer og få flere til at tage springet som iværksættere. På Kaospiloterne blev jeg virkelig klar over min vision,« husker Sissel Hansen, som også fandt sin nuværende samarbejdspartner i Startup Guide World på uddannelsen.

Annonce

Grønland var øjenåbner

Som iværksætter er man tæt forbundet med sit arbejde og bruger uhyre mange timer på kontoret. Derfor er det også vigtigt at huske på, hvorfor man gør det, lyder det fra begge iværksættere.

For Jesper er det vigtigt at lave et produkt, som går i spænd med hans ideologiske ståsted.

»Jeg har arbejdet på Grønland og set klimaforandringerne på tætteste hold. Det gjorde mig uendelig trist, men også fuldstændig sikker på, at jeg vil arbejde med noget, som kan gøre en positiv forskel for miljøet. Bæredygtige produkter skal være reelle alternativer til konventionelle produkter,« siger Jesper Krogh Kjeldsen om sin drivkraft.

Annonce

Iværksættermiljø blomstrer

Både Jesper og Sissel ser rigtig gode takter i iværksættermiljøet i Aarhus. Da Sissel besluttede ikke at lade Startup Guide ende sine dage i Berlin, begyndte hun på en ny bog om iværksætterne i Aarhus.

»Jeg fandt ud af, at der faktisk er meget mere iværksætteri i byen, end jeg troede. De mange studerende i byen gør, at der er mange, som bliver ruget ud her,« siger hun.

»Det virker som om, det østjyske iværksættermiljø virkelig rejser sig,« supplerer Jesper.

»Folk er sultne, og der er stort fokus både fra iværksætterne selv, politikerne og erhvervslivet. Nu gælder det om at udnytte momentum, så vi virkelig kan få bygget videre på det stærke iværksættermiljø, vi har,« siger Jesper Krogh Kjeldsen.

Man kan stemme på de to iværksættere som vindere af Ivækstprisen indtil 30. november, og vinderne bliver offentliggjort 10. december.

Annonce

FAKTA

Sissel Hansen

Jesper Krogh Kjeldsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sejrsforløsningen kom ud som skrig mod himlen: Aarhus Fremad bankede fysisk stærke nordjyder med kløgt, mod og skarphed

Aarhus

Lørdagens coronatal: Smittetallene i Aarhus danner en trappe - og den går nedad

Annonce