Annonce
Aarhus

Kaospiloter vil have piger til at skate

Kaospilot Anne Eggebrecht mener, at skatebording kan lære piger at tro på sig selv og rykke grænser. Pressebillede

To kaospiloter har startet foreningen »Skateducate«, der vil lave trygge rammer, hvor piger kan lære at skate.

Skateducate vil arrangere camps for piger i både Grønland og Danmark.

Annonce

Den ene af de to stiftere, 25-årige Anne Eggebrecht, synes der blandt piger i dag er et for stort fokus på at være perfekt. Gennem skateboarding har hun lært at kaste sig ud i ting uden at være bange for at fejle, og hun vil gerne lære andre piger det samme.

»Skateboarding er det vildeste læringsværktøj. Du lærer at tro på dig selv, rykke grænser, du lærer at falde, rejse dig op og prøve igen,« forklarer Anne Eggebrecht, som tilføjer, at skateboarding også en sport, der er nem at dyrke, da den hverken kræver faste træningstider og trænere.

Ideen er at Skateducate rykker fra by til by og holder camps for piger, så de kan lære nye tricks og få mod på at skate og forhåbentlig begynde at bruge skateparker og -haller, hvor det i dag stort set kun er drenge der skater.

Den første Skateducate camp bliver afholdt i Aarhus 14. og 15. april. Campen er for piger i 4. til 9. klasse.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce