Annonce
Kultur

Kaospiloterne starter ny festival i Aarhus

<p>Stine Kjær fra virksomheden NaturAgenturet kan opleves, når Agenda Festival løber af stablen 29. - 30. september. Her ses hun med Daniel Morsø Christiansen, der er en af arrangørerne bag den nye festival. Foto: Kaospiloterne</p>

Aarhus bliver hjemsted for en ny type festival, som hylder kreativitet, store ideer og eksperimenterende læring, når Kaospiloterne blænder op for Agenda Festival.

Annonce
En ny type festival ser sidst i september dagens lys i Filmbyen på Aarhus Havn.
Bag Agenda Festival står Kaospiloterne, der i år fejrer 25 års jubilæum.
Og som en del af festlighederne inviterer de byens kreative til idéfestival, der skal inspirere ledere, iværksættere og studerende til at skabe nye ideer på tværs af fagligheder.
»Mange konferencer kan give en ret passiv oplevelse uden fokus på engagement og deltagernes læringsrejse. Med Agenda Festivalen vil vi gerne ændre den kultur«, siger Daniel Morsø Christiansen.
Han studerer på Kaospilot-uddannelsen og er en af arrangørerne bag den nye festival, som han ønsker vil bidrage til udviklingen af det kreative miljø i Aarhus.
Festivalen løber over to dage og har fokus på blandt andet lederskab, fremtidens uddannelse, social innovation, kreativitet, bæredygtighed og teknologi. Dagene begynder med korte foredrag, og derefter kan man for eksempel gå fra en workshop, der undersøger krydsfeltet mellem kunst, design og teknologi til et minikursus i improvisation.
»Vi vil skabe en lille forlystelsespark af viden. Festivalen er for både ledere, iværksættere og studerende, som vil udfordres, provokeres og inspireres til at tænke i nye baner«, siger Daniel Morsø Christiansen.
Annonce

Naturen giver nye ideer

En af dem, man kan møde på Agenda Festival, er Stine Kjær. Hun holder en workshop om naturinspireret innovation.
»Vi vil gerne gøre deltagerne nysgerrige på hvordan de ting i naturen, som vi normalt omgiver os med - fra bladet i skoven til fuglefjeren på vejen - kan være udgangspunkt for den næste banebrydende ide inden for eksempelvis organisationsudvikling eller produktudvikling«, siger Stine Kjær.
Sammen med en biolog står hun bag virksomheden NaturAgenturet. Hendes workshop indledes med en kort introduktion til feltet »biomimicry« og derefter følger en learning-by-doing-session, hvor deltagerne selv skal idegenerere på mulige udfordringer inden for store industrier som fødevarer, sundhed, transport og byggebranchen.
»Vi er rigtig glade for at være med på Agenda Festival, fordi den sætter fokus på aktiv tilegnelse af ny viden i stedet for passiv overlevering. Den fungerer som et kreativt springbræt for både workshop-afholdere og deltagere. Det er fedt, at Agenda kan være med til at sætte Aarhus på landkortet som en by, der bidrager til at udvikle miljøet omkring de kreative virksomheder«, siger Stine Kjær.
Agenda Festival finder sted 29. - 30. september i Filmbyen på Aarhus Havn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce