Annonce
Aarhus

Kaotisk cykelvej bliver to meter bredere

Udvidelsen af Hallssti betyder to spor til cyklisterne og et til fodgængerne. Arbejdet med at gøre Hallssti to meter bredere er færdigt til juli.Illustration: Aarhus Kommune

Hallssti bliver udvidet med to meter i bredden for at skabe bedre plads til fodgængere og cyklister. Udvidelsen er færdig til juli. Samtidig er det slut med den kaotiske og uorganiserede cykelparkering på Hallssti. Kommunen varsler midlertidig løsning, til stort cykel-p-hus står klar om et år eller to.

AARHUS: Hallssti kan være lidt af en prøvelse. Her blandes fodgængere, cyklister og parkerede cykler i bunkevis på en alt andet end heldig måde. Som fodgænger går man i enden mod Bruuns Bro spidsrod mellem parkerede cykler og skal samtidig kæmpe med cyklister fra begge sider om den smalle stribe asfalt, der er ledig. Helt ufarligt er det ikke.

Nu er der udsigt til knapt så kaotiske trafikforhold på Hallssti på strækningen mellem Bruuns Bro og Frederiks Allé. Her er kommunen i gang med at forberede en udvidelse af stien med to meter i bredden på hele strækningen.

Det sker med et brodæk på skrænten ned til banelegemet. Dækket bliver bygget hos en stålentreprenør i Grenaa og efterfølgende monteret direkte på skråningen. I øjeblikket er kommunen ved at gøre plads til dækket ved at fjerne buskads på skråningen.

Efterfølgende begynder arbejdet med at sætte broen op. I den periode vil delstrækninger på skift blive lukket for gennemkørsel. Skiltning i området vil gøre opmærksom på omkørsler, indtil arbejdet er afsluttet til juli.

Særligt fodgængere bliver i dag presset af de mange cyklister på strækningen. Med denne udvidelse får de deres eget dedikerede spor tilbage, fordi cyklisterne bliver fordelt på to spor i stedet for ét

Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø
Forholdene er helt kaotiske for fodgængere og cyklister i enden af Hallssti mod Bruuns Bro. Det skulle blive bedre nu, hvor Hallssti bliver bredere, og hvor kommunen er klar med en løsning, der flytter cykelparkeringen væk fra Hallssti.Foto: Flemming Krogh

Dobbeltsporet cykelvej

- Tusindvis af århusianere færdes dagligt på Hallssti, og vi skal selvfølgelig sikre, at de kommer sikkert frem. Særligt fodgængere bliver i dag presset af de mange cyklister på strækningen. Med denne udvidelse får de deres eget dedikerede spor tilbage, fordi cyklisterne bliver fordelt på to spor i stedet for ét, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Meningen med udvidelsen er altså ikke, at Hallssti skal have plads til endnu flere parkerede cykler.

Tværtimod.

Kommunen planlægger derimod et stort cykelparkeringshus i forbindelse med Hallssti helt henne i enden mod Bruuns Bro. Forventningen er, at det arbejde går i gang i 2019.

Indtil da bliver der arbejdet på at finde en midlertidig løsning til de mange parkerede cykler på Hallssti. Løsningen skal være på plads senest, når udvidelsen af stien er færdig til juli.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce