Annonce
Aarhus

Kaotisk cykelvej bliver to meter bredere

Udvidelsen af Hallssti betyder to spor til cyklisterne og et til fodgængerne. Arbejdet med at gøre Hallssti to meter bredere er færdigt til juli.Illustration: Aarhus Kommune

Hallssti bliver udvidet med to meter i bredden for at skabe bedre plads til fodgængere og cyklister. Udvidelsen er færdig til juli. Samtidig er det slut med den kaotiske og uorganiserede cykelparkering på Hallssti. Kommunen varsler midlertidig løsning, til stort cykel-p-hus står klar om et år eller to.

AARHUS: Hallssti kan være lidt af en prøvelse. Her blandes fodgængere, cyklister og parkerede cykler i bunkevis på en alt andet end heldig måde. Som fodgænger går man i enden mod Bruuns Bro spidsrod mellem parkerede cykler og skal samtidig kæmpe med cyklister fra begge sider om den smalle stribe asfalt, der er ledig. Helt ufarligt er det ikke.

Nu er der udsigt til knapt så kaotiske trafikforhold på Hallssti på strækningen mellem Bruuns Bro og Frederiks Allé. Her er kommunen i gang med at forberede en udvidelse af stien med to meter i bredden på hele strækningen.

Det sker med et brodæk på skrænten ned til banelegemet. Dækket bliver bygget hos en stålentreprenør i Grenaa og efterfølgende monteret direkte på skråningen. I øjeblikket er kommunen ved at gøre plads til dækket ved at fjerne buskads på skråningen.

Efterfølgende begynder arbejdet med at sætte broen op. I den periode vil delstrækninger på skift blive lukket for gennemkørsel. Skiltning i området vil gøre opmærksom på omkørsler, indtil arbejdet er afsluttet til juli.

Særligt fodgængere bliver i dag presset af de mange cyklister på strækningen. Med denne udvidelse får de deres eget dedikerede spor tilbage, fordi cyklisterne bliver fordelt på to spor i stedet for ét

Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø
Forholdene er helt kaotiske for fodgængere og cyklister i enden af Hallssti mod Bruuns Bro. Det skulle blive bedre nu, hvor Hallssti bliver bredere, og hvor kommunen er klar med en løsning, der flytter cykelparkeringen væk fra Hallssti.Foto: Flemming Krogh

Dobbeltsporet cykelvej

- Tusindvis af århusianere færdes dagligt på Hallssti, og vi skal selvfølgelig sikre, at de kommer sikkert frem. Særligt fodgængere bliver i dag presset af de mange cyklister på strækningen. Med denne udvidelse får de deres eget dedikerede spor tilbage, fordi cyklisterne bliver fordelt på to spor i stedet for ét, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Meningen med udvidelsen er altså ikke, at Hallssti skal have plads til endnu flere parkerede cykler.

Tværtimod.

Kommunen planlægger derimod et stort cykelparkeringshus i forbindelse med Hallssti helt henne i enden mod Bruuns Bro. Forventningen er, at det arbejde går i gang i 2019.

Indtil da bliver der arbejdet på at finde en midlertidig løsning til de mange parkerede cykler på Hallssti. Løsningen skal være på plads senest, når udvidelsen af stien er færdig til juli.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce