Annonce
Sport

Kaotisk fight: Skanderborg udviste stor kynisme, da det hele skulle afgøres

Der var knald på i Ringsted, men Nick Rasmussen fandt alligevel en vej gennem det offensive kaos, som hjemmeholdet skabte. Skiftet til syv mod seks i anden halvleg afgjorde kampen til gæsternes fordel. Foto: Ole Nielsen

Det østjyske tophold var under pres i store dele af kampen, men fik i anden halvleg fundet nøglen til en sejr 27-23, da træner Nick Rasmussen gik over til at spille syv mod seks.

Håndbold: Skanderborg havde torsdag aften mulighed for at rykke op på tredjepladsen i herrernes håndboldliga. Det krævede en sejr på udebane over den nuværende bundprop, TMS Ringsted. Men selvom sjællænderne ikke har hentet mange point i grundspillet indtil nu, så har oprykkerne tidligere bidt fra sig på eget gulv. Bare spørg i Holstebro og Skjern som har sat point til mod holdet med de mange spilvariationer.

De pressede også Skanderborg, der dog tog hjem med de to point efter en sejr på 27-23.

Skanderborg blev fra kampens start mødt med et hav af variationer i begge ender af banen, der fik ligakampen til at udvikle sig til et mindre kaos. Godt krydret med masser af fight. Et sammensurium, der passede værterne ualmindeligt godt. For mens gæsterne forsøgte at finde den rigtige balance og konstellation, så kørte sjællænderne på med fuld hammer og fik skabt en intens ramme, der igen og igen fik slået Skanderborgs tempo i stykker.

Da værternes målmand Mikkel Tønners samtidig hev den ene store redning frem efter den anden, så udviklede de første 30 minutter nøjagtig som Ringsted-træner Christian Dalmose havde ønsket sig. Ved pausen var hjemmeholdet i front med to, 12-10, og kunne desuden notere sig, at Skanderborgs general i defensiven, Mathias Smed, havde udspillet sin rolle i kampen efter tre udvisninger på 26 minutter.

Skanderborgs sæson har indtil videre været kendetegnet af det stærke kollektiv, hvor spillerne på skift har budt sig til. I Ringsted var trænerbænken hele vejen rundt for at finde en opstilling der fungerede, men lige meget hvem og hvor, at Nick Rasmussen forsøgte sig, så var det som om, at det denne aften forsvandt i det offensive kaos som Ringsted skabte.

Det var som om, at den rådvildhed og frustration, der var blevet skabt i første halvleg ikke rigtigt ville slippe sit greb i topholdet.

Otte minutter inde i anden halvleg kastede Skanderborg timeoutkortet og gik over til at spille syv mod seks. Et nødvendigt træk. På det tidspunkt havde hjemmeholdet fået skabt et hul på fire mål, 16-12, og begyndte at få færden af point.

Med skiftet til syv mod seks begyndte det for alvor at ligne noget for gæsterne, som med en mand ekstra fandt en vej i kaosset i Ringsted. Fire scoringer mod en sendte stillingen på 18-17, og det var som om, at der bare lige manglede et par redninger i målet for at få Skanderborg helt tilbage på sporet.

De kom. Naturligvis, fristes man næsten til at sige.

Da kampen gik ind i sine sidste 10 minutter kunne man for alvor se forskellen på top og bund. Gæsterne bevarede overblikket i sin syv mod seks satsning og ventede på den rigtige mulighed. I et sammensurium af utallige udvisninger og fight, fik de udlignet og bragt sig selv på plus to med fem minutter igen.

Det tog pusten fra bundholdet, der pludselig måtte se sig selv være bagud efter at have haft teten gennem det meste af kampen. Et slag, de ikke kunne rejse sig fra.

Skanderborg vandt 27-23 og rykkede op på 27 point. Det samme antal point som TTH Holstebro på tredjepladsen.

Annonce

Håndboldliga, herrer

TMS Ringsted - Skanderborg Håndbold 23-27 (12-10)TMS Ringsted: Nicolai Nørager 5, Morten Jensen 5, Mads Dudek 4, Morten Nyberg 4, Simon Omme 3, Benjamin Pedersen 1, Anders Møller 1

Skanderborg Håndbold: Cornelius Kragh 7, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 3, Frederik Iversen 2, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Mathias Bitsch 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Mads Kalstrup 1, Morten Kirk Olesen 1, Mike Haack 1, Marcus Mørk 1

Stillingen undervejs: 1-3, 7-5, 9-8, 12-10, 17-13, 18-17, 19-19, 21-19, 21-22, 22-25, 23-27

Udvisninger: TMS Ringsted 6, Skanderborg Håndbold 7

Diskvalifikation: Mathias Smed, Skanderborg - efter tre udvisninger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce