Annonce
AGF

Højdepunkter, karakterer og analyse: Her er, hvad vi lærte af AGF-sejren over Horsens

Fotos: Henning Bagger

FODBOLD: AGF vandt mandag aften sæsonens første kamp, da Horsens var forbi Ceres Park.

En kamp, der endte 2-0, og som blandt andet vil blive husket for en matchvinder-præstation af Mustapha Bundu og en imponerende startdebut af Zach Duncan på den centrale midtbane.

Man hvad lærte vi ellers, og hvad kan AGF tage med fra sejren udover de tre point?

De har vi samlet i artiklerne nedenfor.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Første sejr til AGF

Nicklas Helenius scorede første mål på Ceres Park i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs sejren minut for minut i livebloggen fra mandag aften.

Den kan læses her.

Højdepunkterne

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Helenius og Bundu på tavlen og flere gode præstationer i mandagens sejr.

Se målene og højdepunkterne her.

- Potentialet er gigantisk

David Nielsen jublede både over sejren og præstationen fra AGFs Zach Duncan. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der var store roser til startdebutanten Zach Duncan fra cheftræner David Nielsen efter kampen.

Læs hvad han sagde om den 19-årige australier her.

- Vi er på rette vej

Endelig kom sejren. Og den viser, at vi er på rette vej, lød det blandt andet efter kampen fra Mustapha Bundu. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mustapha Bundu trådte i karakter, da der var allermest brug for det, og var med en assist og en scoring manden bag 2-0-sejren over AC Horsens.

- Det vigtigste var selvfølgelig endelig at få en sejr, men jeg synes, at alle leverede godt, og især vores forsvar spillede virkelig solidt. Og det gav os offensive spillere gode arbejdsbetingelser, løs det blandt andet.

Hør hans tanker om kampen, og hvad det betyder for truppen her.

Karakterbogen

Hvem var bedst for AGF? Det får du svaret på i karakterbogen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere lyste op, men hvem af AGFerne var bedste i mandagens sejr?

Det kan du få svaret på i karakterbogen her.

Analysen

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvad lærte vi af sejren. Hvad kan AGF tage med, og hvad med ham Zach Duncan.

Vores sportsjournalist Kim Robin Graahede vender det i kampanalysen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];