Annonce
Byudvikling

'Karakteristisk og ambitiøst byggeri': Kontorhuset Blixens kåret til årets erhvervsbyggeri

Blixens ligger på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Foto: Axel Schütt
Kontorbygningen i Gellerup løb tirsdag med prisen som Årets Byggeri i erhvervskategorien.
Annonce

BRABRAND: Årets erhvervsbyggeri ligger i Brabrand. I hvert fald har en jury bestående af folk fra blandt andet Dansk Industri, Bygningsstyrelsen og Dansk Byggeri netop kåret kontorhuset Blixens i Gellerup til Årets Byggeri i erhvervskategorien.

Blixens breder sig over 23.000 kvadratmeter og rummer udover 950 kommunale arbejdspladser også blandt andet en politistation, restaurant, værksteder og eget kafferisteri. Det er tegnet af Arkitema Architects, og det er da også en Glenn Elmbæk, partner i Arkitema, der kunne se byggeriet vinde prisen.

- Historien i området og kommunens ambition om at skabe et åbent og inviterende vartegn for Aarhus og Gellerup har fra starten været et pejlemærke for os alle. Nu er vi glade for at se et hus der til fulde folder sig ud og indfrier alle de tanker og ambitioner vi har haft. Jeg er sikker på, at det i de næste mange år vil være en af de bygninger som alle århusianere ved hvad er, siger han.

Blixens er en af de bygninger, der tit bliver fremhævet i forbindelse med den ombygning af Gellerup, som har været i gang de senere år. Og netop byggeriets placering i Gellerup - der jo for nylig igen optrådte på regeringens ghettoliste - har været vigtig for juryens kåring.

- Det, at man placerer et multikulturelt erhvervsbyggeri og en lang række offentlige arbejdspladser i et ghettoområde, er noget, vi tror, vil gavne Gellerup. Og vi tror, at det ligeledes vil gavne kommunens medarbejdere at være tættere på borgerne. Det er et karakteristisk byggeri og et ambitiøst bud på, hvordan man kan skabe gode kontorer med åbne døre til det omkringliggende samfund, står der i begrundelsen for kåringen.

Prisen er blevet uddelt siden 1997, og i 2018 vandt et andet århusiansk byggeri - denne gang var det projektet Lisbjerg Bakke, der vandt i kategorien 'bolig'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Far til vuggestuebarn slår alarm: Pædagoger skal straks foran de sårbare over 65 år i køen til en corona-vaccination

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Aarhus Lufthavn har også planer om en jernbane

Annonce