Annonce
Aarhus

Karen Blixens liv bliver til en musical - Musikhuset med i international produktion

Karen Blixen boede 1914-1931 på kaffeplantagen M’Bogani i Kenya, ”Den Afrikanske Farm”. Pr-foto
Musikhuset Aarhus er med i international produktion af Blixens liv i Kenya.

AARHUS: Historien om Karen Blixen er ikonisk, og nu bliver en del af den store forfatters liv til musical. Værket bliver skabt i samarbejde med blandt andet Musikhuset Aarhus.

Her bliver musicalen også vist, men vi må vente et par år.

Selskabet One and Only Musical Teater med Jesper Winge Leisner i spidsen vil stå for produktionen sammen med Karen Blixen Museet, Rungstedlund Fonden, forlaget Nordiska, Musikhuset Aarhus samt en international coproducent.

Musicalen vil handle om Karen Blixens unge år i Afrika, og den får titlen "Karen af Afrika".

- Da forestillingen bliver født med et liv uden for Danmark, bliver den internationale titel "Karen of Africa", oplyser One and Only Musical Teater i en pressemeddelelse.

Musicalens historie tager udgangspunkt i Blixens unge år i Kenya, men vil trække tråde op til nutiden. Det kreative team vil bestå af både danske og internationale kunstnere, og musicalens musik og sange vil blive skrevet og produceret i USA og Kenya.

Annonce

Only and Only Musical Teater

Teaterselskabet One and Only Musical Teater havde i 2015 10-års jubilæum og rundede sidste år 1,4 millioner solgte billetter.

One and Only senest offentliggjort produktion er en musical, af Susanne Bier og Thomas Helmig, baseret på Susanne Biers film Den Skaldede Frisør. Den udvikles både for Danmark og det internationale marked.

Stolt chef

- Vi har arbejdet med denne idé i mange år. Rungstedlundfonden har været utrolig imødekommende omkring vores brug af Blixens litterære værker, dagbøger fra den afrikanske farm og rettigheder. Uden dem ville projektet ikke kunne gennemføres, siger producer Jesper Winge Leisner. Mette Kier, kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus, er tilfreds:

- Vi har fulgt alle forberedelserne på tæt hold, og er stolte over at kunne være med til at præsentere en verdenspremiere.

Catherine Lefebvre, direktør for Karen Blixen Museet:

- Vi er begejstrede for at kunne støtte projektet. Karen Blixen var på mange niveauer mere i sync med den tid og det fokus på kvinders ligestilling og rettigheder, som vi oplever nu. Karen Blixen boede 1914-1931 på kaffeplantagen M’Bogani i Kenya, ”Den Afrikanske Farm”. Det satte for altid et stærkt præg på hendes liv som forfatter og kvinde.

Blixens frihed

Om den afrikanske farm skrev Karen Blixen: Her var omsider et sted, som var i stand til at give den frihed for alle konventioner, her var en ny form for frihed, som jeg indtil da kun havde fundet i drømme. Musicalen er planlagt til at have sin verdenspremiere inden for de næste par år i København og Aarhus, hvorefter den vil blive opført i resten af Skandinavien, inden den fortsætter ud i verden. Forestillingens kreative hold, rollebesætning og præcis premieredato vil blive offentliggjort senere, når alt er på plads.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-Silkeborg udskudt med 10 minutter

Annonce