Annonce
Aarhus

Karin Salling: Jeg er vred over udsigt til boliger på væddeløbsbane

Karin Salling har haft sin gang på Jydsk Væddeløbsbane i mere end 25 år og er forarget over planerne om at flytte væddeløbsbanen til fordel for boligbyggeri. Her er hun fotografet, da Prins Henrik i 2017 overrakte præmier til vinderen af "Prins Henriks Æresløb". Foto: Axel Schütt

- Jydsk Væddeløbsbane er en oase med en fantastisk atmosfære. Det er synd at ødelægge den, siger Karin Salling.

AARHUS: Det sker ikke hver dag, at Karin Salling blander sig i Aarhus Byråds dispositioner.

Men en gang skal være den første. Og Karin Salling er vred og fortørnet over forslaget om at finansiere et nyt stadion til AGF ved at flytte Jydsk Væddeløbsbane og opføre boliger på grunden.

- Jydsk Væddeløbsbane er en grøn oase. Det er synd at bygge boliger her, siger Karin Salling.

Hun er næstformand i Salling Fondene, men understreger, at hun i denne sag udtaler sig som privatperson.

En privatperson, der har haft sin gang på Jydsk Væddeløbsbane i 25-30 år. Også sammen med sin afdøde mand, Herman Salling.

Annonce

Fantastisk atmosfære

- Atmosfæren på væddeløbsbanen er fantastisk. Her står 80 heste fast, og når der er travløb er her mellem 140 og 150 heste. Jeg kan bestemt ikke forestille mig, at beboerne tæt på bliver glade for at se området bliver plastret til med boliger. Tænk på hvor meget, der bliver bygget i Aarhus. Og de bygger så tæt, så tæt. Det må de da også få penge ind på, siger Karin Salling.

Hun opfordrer byrådet til - for byens skyld - at bevare grønne åndehuller som væddeløbsbanen.

- Vi har også krav

Karin Salling er så tæt knyttet til Jydsk Væddeløbsbane, at når hun i interviewet bruger ordet "vi" gælder det hverken Salling Group - det tidligere Dansk Supermarked - eller Salling Fondene.

Nej, Karin Sallings "vi" sigter til Jydsk Væddeløbsbane.

- Før vi har noget konkret om, hvor vi eventuelt skal være, flytter vi os ikke. Så har de os til 2029, og det tror jeg ikke, de vil være glade for. Når de stiller krav, så stiller vi også krav. Husk på, at mange menneskers arbejdspladser er på spil, siger Karin Salling.

Og hvis de ikke stiller med noget konkret?

- Så synes jeg, at vi skal blive. Så har de os her helt frem til 2029, når lejekontrakten ophører, siger Karin Salling, der understreger, at hun intet har imod, at AGF får et nyt stadion.

- Jeg er AGF-ambassadør, så jeg under dem naturligvis et nyt stadion. Og jeg ville ønske, at de kunne spille, så de vinder og kommer op på topplan. Men jeg har da læst mig til, at klubber som Verona, Lazio og Roma klarer sig fint, selv om de spiller på stadions, hvor der er løbebaner rundt om græsset, siger Karin Salling.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce