Annonce
Aarhus

Karin Salling: Jeg er vred over udsigt til boliger på væddeløbsbane

Karin Salling har haft sin gang på Jydsk Væddeløbsbane i mere end 25 år og er forarget over planerne om at flytte væddeløbsbanen til fordel for boligbyggeri. Her er hun fotografet, da Prins Henrik i 2017 overrakte præmier til vinderen af "Prins Henriks Æresløb". Foto: Axel Schütt

- Jydsk Væddeløbsbane er en oase med en fantastisk atmosfære. Det er synd at ødelægge den, siger Karin Salling.

Annonce

AARHUS: Det sker ikke hver dag, at Karin Salling blander sig i Aarhus Byråds dispositioner.

Men en gang skal være den første. Og Karin Salling er vred og fortørnet over forslaget om at finansiere et nyt stadion til AGF ved at flytte Jydsk Væddeløbsbane og opføre boliger på grunden.

- Jydsk Væddeløbsbane er en grøn oase. Det er synd at bygge boliger her, siger Karin Salling.

Hun er næstformand i Salling Fondene, men understreger, at hun i denne sag udtaler sig som privatperson.

En privatperson, der har haft sin gang på Jydsk Væddeløbsbane i 25-30 år. Også sammen med sin afdøde mand, Herman Salling.

Annonce

Fantastisk atmosfære

- Atmosfæren på væddeløbsbanen er fantastisk. Her står 80 heste fast, og når der er travløb er her mellem 140 og 150 heste. Jeg kan bestemt ikke forestille mig, at beboerne tæt på bliver glade for at se området bliver plastret til med boliger. Tænk på hvor meget, der bliver bygget i Aarhus. Og de bygger så tæt, så tæt. Det må de da også få penge ind på, siger Karin Salling.

Hun opfordrer byrådet til - for byens skyld - at bevare grønne åndehuller som væddeløbsbanen.

Annonce

- Vi har også krav

Karin Salling er så tæt knyttet til Jydsk Væddeløbsbane, at når hun i interviewet bruger ordet "vi" gælder det hverken Salling Group - det tidligere Dansk Supermarked - eller Salling Fondene.

Nej, Karin Sallings "vi" sigter til Jydsk Væddeløbsbane.

- Før vi har noget konkret om, hvor vi eventuelt skal være, flytter vi os ikke. Så har de os til 2029, og det tror jeg ikke, de vil være glade for. Når de stiller krav, så stiller vi også krav. Husk på, at mange menneskers arbejdspladser er på spil, siger Karin Salling.

Og hvis de ikke stiller med noget konkret?

- Så synes jeg, at vi skal blive. Så har de os her helt frem til 2029, når lejekontrakten ophører, siger Karin Salling, der understreger, at hun intet har imod, at AGF får et nyt stadion.

- Jeg er AGF-ambassadør, så jeg under dem naturligvis et nyt stadion. Og jeg ville ønske, at de kunne spille, så de vinder og kommer op på topplan. Men jeg har da læst mig til, at klubber som Verona, Lazio og Roma klarer sig fint, selv om de spiller på stadions, hvor der er løbebaner rundt om græsset, siger Karin Salling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce