Annonce
Aarhus

Karin Salling modtager ærespris

Karin Salling modtog torsdag Æresprisen for familieejede virksomheder ved EY Entrepreneur Of The Year i Forum i København. Arkivfoto: Kim Haugaard

AARHUS: Karin Salling og Salling Group modtog torsdag Æresprisen for familieejede virksomheder ved EY Entrepreneur Of The Year foran mere end 800 virksomhedsejere og ledere i Forum, København.

Æresprisen er etableret for at skabe fokus på og forståelse for værdien af familieejerskab og vækstskabelse gennem generationer.

- Karin Salling og Salling Group er så afgjort en værdig modtager af denne anerkendelse, som både er en hyldest til Herman Sallings fremsynethed og ledelse, virksomhedens betydning i dansk dagligvarehandels fortid og fremtid samt det aktive engagement og bidrag til samfundet omkring, lyder det fra Christian Frigast, juryformand for Æresprisen, i en pressemeddelelse.

Salling Groups historie går tilbage til 1906, hvor Ferdinand Salling oprettede virksomheden, som efterfølgende gik i arv.

- Karin Salling er også i front, når det gælder om at støtte op om Salling Groups strategi om at vise samfundssind, og hvert år uddeler hun på vegne af Salling Fondene en del af koncernens overskud til forskellige kulturelle begivenheder og velgørende formål, siger Christian Frigast.

Salling Group omfatter kæderne Føtex, Bilka, Netto og Salling Stormagasiner samt e-handels platformen Wupti, måltidskasser, drive-thru shopping, kaffebarer og restauranter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce