Annonce
Østjylland

Karina efterlyser sin hvide kongepyton: Har endevendt hus, carport og redskabsrum uden held

Karina Kollits hjem er et rigtigt dyrehjem, hvor hendes hunde og slanger trives i hinandens selskab. Men lige nu er det hårdt. Den flerfarvede kongepyton blev for nylig aflivet på grund af sygdom, og nu er Gringo, den hvide slange blevet væk. Privatfoto
Karina Kollits er ulykkelig, efter at hendes kæledyr, kongepytonen Gringo, ikke har vist sig siden mandag aften, da den slap ud af sit terrarium ved et uheld.

Egebjerg: Humøret er i kulkælderen hos Karina Kollits, som ikke kan finde sin hvide kongepyton, Gringo.

- Sidste gang, jeg så den, var mandag klokken 17.45.

Låsen til terrariet var ikke blevet låst ordentligt, derfor har slangen selv kunnet kravle ud. Og hun har ledt intensivt efter Gringo, som er cirka 1,2 meter lang.

- Vi har pillet sofaen fra hinanden og pillet paneler af i køkkenet, for at se om han kan have gemt sig der.

Carporten er endevendt, redskabsrummet ligeså, og Karina har sammen med en af sine hunde og en god ven ledt i nærområdet. Men desværre uden held.

Nu frygter hun for slangens liv.

- Den er et vekseldyr og skal have varme. Der er 25 grader i den kolde ende af terrariet og 32-34 grader i den varme del, så nætterne er alt for kolde. Jeg håber stadig, at vi finder ham indenfor. Han vil helt naturligt søge varmen, som han flytter sig efter, fortæller Karina Kollits.

Annonce
En kongepyton er en begynderslange, ligesom en labrador er i hundeverdenen. Den er ufarlig og nem at have.

Karina Kollits

Efterlysning på Facebook

Efter at Gringo havde været væk et stykke tid, besluttede hun i samråd med politiet at lægge et opslag om sit forsvundne kæledyr på Facebook-siden "Opslagstavlen i Egebjerg".

Hun er rystet over nogle af kommentarerne.

- Jeg er bare så sårbar, når det gælder mine børn og dyr. Og jeg holder lige så meget af min slange som af mine hunde, siger Karina Kollits, som er knust af bekymring for sin slanges ve og vel.

- Jeg kan godt forstå, at nogle kan blive utrygge, fordi de hører, det er en slange, og nogle er bange for slanger. Men den gør ingenting. Den er vant til at være sammen med både mennesker og dyr. Føler den sig truet, så vil den forsøge at kravle væk eller rulle sig sammen som en bold, fortæller Karina Kollits, som også har fået medfølelse og opmuntring i kommentarsporet på Facebook-siden.

Får nogle øje på den, er aftalen med politiet, at man skal ringe til netop politiet på 114.

En begynderslange

Fascinationen af slanger går mange år tilbage, men for cirka fire et halvt år siden købte Karina Kollits slangen, som er en såkaldt morph, en designerslange som er hvid med blå øjne.

I lang tid har Gringo haft selskab af slangen Pumpkin, men den måtte desværre aflives for nylig på grund af sygdom.

Hvad der helt præcist gør slanger interessante som kæledyr, har hun svært ved at beskrive. Men at hun er vild med dem, er der ingen tvivl om. En del af glæden er, at den kan bevæge sig rundt på sin ejer, ligesom det nataktive dyr elsker at putte sig i en tryg hule.

- En kongepyton er en begynderslange, ligesom en labrador er i hundeverdenen. Den er ufarlig og nem at have. Gringo er fuldvoksen og måler omkring 1,2 meter - længere bliver han ikke.

Og nej, lyder det. Man behøver ikke frygte for sine kæledyr. Gringo bliver fodret med døde mus eller døde rotteunger - ikke levende dyr. Og så er han for nylig fodret. Men ét spor må man gerne kigge efter. Et måltid producerer to slangelorte - en hvid og en sort, som er på længde med en tommelfinger.

Men allermest håber Karina Kollits, at Gringo bare ligger og hygger sig et dejligt lunt sted inde i huset, så alt kan blive godt igen i det dyreglade hjem, hvor hunde og slanger har det hyggeligt sammen.

Kongepyton

  • Kongepytonen er en lille afrikansk kvælerslange, som sjældent bliver meget mere end 1,20 m lang.
  • Navnet kommer af, at den efter sigende er blevet brugt som smykke af afrikanske konger. Kongepytonens rolige temperament og smukke skind gjorde den til en fast del af kongernes festpåklædning - de små, smukke kvælerslanger blev simpelthen hængt om kongernes hals.
  • Kongepytonen lever af små gnavere og lignende.
  • En kongepyton er ligesom alle pytonslanger ugiftig og ganske ufarlig for mennesker. Hvis en kongepyton føler sig truet, vil den forsvare sig selv ved at bide fra sig. Slanger har oftest omkring 200 bittesmå tænder, så det gør ikke ret ondt at blive bidt af en lille slange som en kongepyton. Nogle gange, når en kongepyton føler sig truet, ruller den sig i stedet sammen til en bold og gemmer hovedet inde i midten. Derfor kaldes den også kuglepyton.

Kilde: www.regnskoven.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce