Annonce
Østjylland

Karina efterlyser sin hvide kongepyton: Har endevendt hus, carport og redskabsrum uden held

Karina Kollits hjem er et rigtigt dyrehjem, hvor hendes hunde og slanger trives i hinandens selskab. Men lige nu er det hårdt. Den flerfarvede kongepyton blev for nylig aflivet på grund af sygdom, og nu er Gringo, den hvide slange blevet væk. Privatfoto
Karina Kollits er ulykkelig, efter at hendes kæledyr, kongepytonen Gringo, ikke har vist sig siden mandag aften, da den slap ud af sit terrarium ved et uheld.

Egebjerg: Humøret er i kulkælderen hos Karina Kollits, som ikke kan finde sin hvide kongepyton, Gringo.

- Sidste gang, jeg så den, var mandag klokken 17.45.

Låsen til terrariet var ikke blevet låst ordentligt, derfor har slangen selv kunnet kravle ud. Og hun har ledt intensivt efter Gringo, som er cirka 1,2 meter lang.

- Vi har pillet sofaen fra hinanden og pillet paneler af i køkkenet, for at se om han kan have gemt sig der.

Carporten er endevendt, redskabsrummet ligeså, og Karina har sammen med en af sine hunde og en god ven ledt i nærområdet. Men desværre uden held.

Nu frygter hun for slangens liv.

- Den er et vekseldyr og skal have varme. Der er 25 grader i den kolde ende af terrariet og 32-34 grader i den varme del, så nætterne er alt for kolde. Jeg håber stadig, at vi finder ham indenfor. Han vil helt naturligt søge varmen, som han flytter sig efter, fortæller Karina Kollits.

Annonce
En kongepyton er en begynderslange, ligesom en labrador er i hundeverdenen. Den er ufarlig og nem at have.

Karina Kollits

Efterlysning på Facebook

Efter at Gringo havde været væk et stykke tid, besluttede hun i samråd med politiet at lægge et opslag om sit forsvundne kæledyr på Facebook-siden "Opslagstavlen i Egebjerg".

Hun er rystet over nogle af kommentarerne.

- Jeg er bare så sårbar, når det gælder mine børn og dyr. Og jeg holder lige så meget af min slange som af mine hunde, siger Karina Kollits, som er knust af bekymring for sin slanges ve og vel.

- Jeg kan godt forstå, at nogle kan blive utrygge, fordi de hører, det er en slange, og nogle er bange for slanger. Men den gør ingenting. Den er vant til at være sammen med både mennesker og dyr. Føler den sig truet, så vil den forsøge at kravle væk eller rulle sig sammen som en bold, fortæller Karina Kollits, som også har fået medfølelse og opmuntring i kommentarsporet på Facebook-siden.

Får nogle øje på den, er aftalen med politiet, at man skal ringe til netop politiet på 114.

En begynderslange

Fascinationen af slanger går mange år tilbage, men for cirka fire et halvt år siden købte Karina Kollits slangen, som er en såkaldt morph, en designerslange som er hvid med blå øjne.

I lang tid har Gringo haft selskab af slangen Pumpkin, men den måtte desværre aflives for nylig på grund af sygdom.

Hvad der helt præcist gør slanger interessante som kæledyr, har hun svært ved at beskrive. Men at hun er vild med dem, er der ingen tvivl om. En del af glæden er, at den kan bevæge sig rundt på sin ejer, ligesom det nataktive dyr elsker at putte sig i en tryg hule.

- En kongepyton er en begynderslange, ligesom en labrador er i hundeverdenen. Den er ufarlig og nem at have. Gringo er fuldvoksen og måler omkring 1,2 meter - længere bliver han ikke.

Og nej, lyder det. Man behøver ikke frygte for sine kæledyr. Gringo bliver fodret med døde mus eller døde rotteunger - ikke levende dyr. Og så er han for nylig fodret. Men ét spor må man gerne kigge efter. Et måltid producerer to slangelorte - en hvid og en sort, som er på længde med en tommelfinger.

Men allermest håber Karina Kollits, at Gringo bare ligger og hygger sig et dejligt lunt sted inde i huset, så alt kan blive godt igen i det dyreglade hjem, hvor hunde og slanger har det hyggeligt sammen.

Kongepyton

  • Kongepytonen er en lille afrikansk kvælerslange, som sjældent bliver meget mere end 1,20 m lang.
  • Navnet kommer af, at den efter sigende er blevet brugt som smykke af afrikanske konger. Kongepytonens rolige temperament og smukke skind gjorde den til en fast del af kongernes festpåklædning - de små, smukke kvælerslanger blev simpelthen hængt om kongernes hals.
  • Kongepytonen lever af små gnavere og lignende.
  • En kongepyton er ligesom alle pytonslanger ugiftig og ganske ufarlig for mennesker. Hvis en kongepyton føler sig truet, vil den forsvare sig selv ved at bide fra sig. Slanger har oftest omkring 200 bittesmå tænder, så det gør ikke ret ondt at blive bidt af en lille slange som en kongepyton. Nogle gange, når en kongepyton føler sig truet, ruller den sig i stedet sammen til en bold og gemmer hovedet inde i midten. Derfor kaldes den også kuglepyton.

Kilde: www.regnskoven.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce