Annonce
Østjylland

Karpenhøj Naturcenter har fået ny formand

Søren Valbak lykønskes af borgmester Ole Bollesen efter udpegningen af ham som ny formand for Karpenhøj Naturcenter. Pressebillede

Karpenhøj: Søren Valbak, der tidligere har været direktør i både Syddjurs Kommune og Nuup Kommunia i Grønland, bliver ny formand for Karpenhøj Naturcenter.

Efter en årrække i Grønland har Søren Valbak fungeret som projektchef og har blandt andet været Syddjurs Kommunes hånd i det store projekt omkring Maltfabrikken. Søren Valbak pensioneres fra sin stilling i Syddjurs kommune 1. august.

- Det er oplagt, at vi ønsker at skabe en stabil ledelsessituation omkring Karpenhøj Naturcenter. Derfor er jeg tilfreds med at kunne præsentere Søren Valbak som ny formand. Han har stor ledelseserfaring og har også et stort kendskab til, hvordan man skaber det bedste ud af tværgående samarbejder, siger borgmester Ole Bollesen.

Den nye formand for bestyrelsen er udpeget frem til udgangen af 2020. Udpegningen af nye medlemmer følger en bestemt turnus, vedtaget af bestyrelsen, så Syddjurs Kommune nu skal udpege tre bestyrelsesmedlemmer frem til 31. december 2020, herunder bestyrelsesformand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce