Annonce
Livsstil For abonnenter

Kasper Holten: - Menneskers drivkraft hænger tæt sammen med deres dæmoner

Kasper Holten er ikke bekymret for teatrets fremtid, for jo mere vi er online og har vores venskaber og underholdning online, jo mere oplever han, at vi har behov for at gå i teatret og se på skuespillerne, der har gjort sig umage, og bruge en aften på at være nærværende. Selv oplever han, at der venter store oplevelser, når først man er kommet forbi rastløsheden og trangen til at haste videre så snart, man oplever et øjebliks kedsomhed. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Som teenager var operaens vidunderdreng Kasper Holten et genert hjernemenneske, der havde svært ved at udtrykke sine følelser og relatere til det modsatte køn, men teatrets verden var som et laboratorium for menneskelig adfærd for ham. Her talte man om følelser og rørte ved hinanden. - Det gjorde mig mere udadvendt og glad, men den slåskamp jeg havde oplevet inde i mig selv, er stadig den kamp jeg arbejder med i teaterlaboratoriet, siger Kasper Holten, der har forladt chefjobbet i London og er aktuel som instruktør af musicalen "Book of Mormon" på Det Ny Teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce