Annonce
Sport

Kasper Junker: Tænder mig kun mere, at folk er efter mig

Kasper Junker i aktion i fredagens lokalbrag mod Randers FC. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017)

AGFere - med en fortid i Randers FC - synes ikke, at stemningen i forbindelse med fredagens lokalopgør kammede over. Han lever fint med, at han ikke ligefrem fik en heltemodtagelse på sin gamle hjemmebane.

Annonce

Fodbold: Der er et eller andet i luften, når AGF og Randers FC tørner sammen.

Og det var der måske mere end nogensinde før, under og efter fredagens opgør, der jo endte 1-1, men som udover de mange frispark, de mange advarsler og de ind imellem tumultagtige scener spillerne imellem, også i høj grad vil blive husket for alt det skidtsnak, alle de knubbede ord, små provokationer, der fyldte i avisernes spalter og på de sociale medier, Randers-direktør Michael Gravgaard blandt andet tørrede sin bag med en AGF-trøje.

Indenfor kridtstregerne fik især de tidligere Randers-spillere Kasper Junker, Mustafa Amini og Elmar Bjarnason en hårdhændet verbal behandling af Randers-fansene - og hjemmeholdets spillere fulgte trop.

Det gik også den anden vej. AGF-supporterne opfordrede igen og igen til at "slå Kasper Fisker ihjel".

Det hele hjalp tydeligvis til at piske en ond stemning op, der kulminerede med stort håndgemæng efter Fiskers hårdhændede tackling af Alexander Juel Andersen, der skadet måtte lade sig udskifte.

Men var det for meget? Blev der gået mere efter mand end bold?

Kasper Junker ryster på hovedet.

- Nej, nej, det tændte mig faktisk kun endnu mere. Det gav mig kun lyst til at give ekstra meget i nærkampene. Jeg prøvede det jo også i det omvendte opgør i Aarhus, at Randers-spillerne var efter mig, så det havde jeg lært af, og det tændte mig kun at være i vælten på den måde. Det var fedt, smiler AGF-kanten med fortid i Randers FC.

- Når de vælger at fokusere så meget på det, som de gjorde i Randers, bliver vi jo bare tændte og vil gerne vise inde på banen, hvem der er de bedste. Det gav en vild fight. Mere er der ikke i det, kommer det fra Kasper Junker.

Synes du, at det er god lir?

- Det er god lir for dem, der synes, at sådan noget er interessant. Jeg fokuserede på kampen, men hvis der var Randers-spillere, der hellere ville fokusere på alt det omkring, måtte de jo gøre det. Det er ikke så meget mig. Jeg vil hellere spille om det på banen. Jeg synes ikke, at det var noget problem at abstrahere fra undervejs, siger han.

I efterårets opgør i Aarhus indtog han og Mustafa Amini også hovedroller. Randers-anfører Mads Fenger satte en benhård tackling ind på Junker, og indrømmede efter kampen, at han bevidst gik efter at få fat i Junker og Amini, men afviste, at han forsøgte at skade sin tidligere holdkammerat i situationen.

Senere i kampen skadede Amini så Nicolai Poulsen, så sidstnævnte senere missede at komme til OL.

- Vi var godt tændte op til kampen, ikke så meget på grund af det, der var blevet sagt og skrevet, men mere fordi, vi kunne huske, hvordan kampen var sidst (i efteråret, red.), og det tog vi med ind på banen. Det var en fantastisk kulisse at spille i. Jeg synes, det var en fin kamp. Der blev ikke gået for hårdt til den. Der er selvfølgelig nogle enkelte situationer, der ikke var så gode, men generelt synes jeg, at dommeren havde lagt en god linje og havde styr på tingene, kommer det fra Kasper Junker, der indrømmer, at det ikke er et opgør, der står tilbage som en stor fodboldmæssig oplevelse.

- Det var en grim kamp. Banen indbød heller ikke ligefrem til pasninger langs jorden. Begge hold er i en situation, hvor det er meget vigtigt ikke at tabe. Det var også med til at presse tempoet op til noget, hvor vi spillere måske ikke helt kunne være med. Det var en kamp med masser af fejl og frispark. Men man kan næsten ikke forvente andet af sådan et lokalderby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce