Annonce
Aarhus

Kasper Kjeldgaard designer på sin egen måde

Kasper Kjeldgaard i gang ved drejemaskinen i Sydhavnen. Foto: Hans Petersen

Kunstner, arkitekt eller designer - 34-årig århusianer er lidt af hvert, og USA kan lide ham.

Annonce

AARHUS: - Det er næsten som at skære i smør, siger Kasper Kjeldgaard, da han viser, hvordan han skaber sine værker. Materialerne er mest messing, bivoks og snor, og det er messingen, der er så nem at håndtere.

Han er netop vendt hjem fra New York, hvor han har udstillet nogle af sine ting i et galleri. Det gik så godt, at han solgte nogle værker, fik gode kontakter og skal med i en gruppeudstilling senere.

- Det passer mig godt, for jeg vil gerne permanent ind i USA, siger han og forklarer, at i Danmark definerer vi ting klart som enten arkitektur, design eller kunst. Hans værker er en kombination, der ofte bygger på friktion, balance og rotation.

- Det generer ikke amerikanerne. De ser bare på, om tingene er gode, og om de kan lide dem, forklarer han.

Mine ting kan have nytteværdi, men kan også være et smykke til et hjem, pynt eller et emne for refleksion.

Kasper Kjeldgaard.
En mobile skabt af messing hænger ned fra loftet. Foto: Hans Petersen
Annonce

Ledningen et problem

Kasper Kjeldgaard laver for eksempel uroer, mobiler. Men han laver også lamper. For eksempel har han skabt en, hvor ledningerne til strømmen også er lampens ophæng. Og den ligner bestemt ikke det, vi almindeligvis anser for at være en lampe. Men den fungerer.

Han er uddannet møbeldesigner og blander begreberne.

- I begyndelsen lavede jeg mest mobiler, og da min kæreste for fem år siden sagde, at "du har fat i noget", gjorde jeg meget ud af dem, forklarer Kasper Kjeldgaard, der begyndte med at lægge materialer og vareprøver frem og satte dem i spil, inden han tænkte sig frem til uroerne.

- Balancebaserede lysgenstande er oppe i tiden, og ledningen er ofte et problem, når man skaber en lampe. Derfor lod jeg den være en del af kompositionen som ophæng. Det er bare en anden måde at føre strøm til lampen på, siger han.

Annonce

Nytteværdi eller ikke

34-årige Kasper Kjeldgaard har kunnet leve af at skabe sin kunst, der har udviklet sig over årene, siden han forlod design- og arkitektskolen i København.

Messingværkerne behandler han i en drejemaskine på værkstedet i det kreative område Sydhavnen i den nederste del af Jægergårdsgade i Aarhus. Nummer 156b i det gamle slagteri, helt præcist. Stedets tidligere funktion ses tydeligt af de hvide fliser på væggene.

Han stammer fra Ry, flyttede til Aarhus, var i København og er nu tilbage i Aarhus. Han har fået støtte af Statens Kunstfond og udstillet i flere lande, blandt andet i Italien og Sverige.

- Mine ting kan have nytteværdi, men kan også være et smykke til et hjem, pynt eller et emne for refleksion, siger Kasper Kjeldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce