Annonce
Erhverv

Kassen er tom: Trøjborgs handelsgade har droppet juleudsmykning

David Posin har selv stillet et juletræ udenfor sin frisørsalon for trods alt at få lidt julehygge i Tordenskjoldsgade. Formanden for Trøjborg Handelstandsforening begræder, at der ikke er opbakning til en regulær juleudsmykning i gaden. Foto: Jens Thaysen

Juleudsmykningen i Trøjborgs populære handelsgade, Tordenskjoldsgade, er droppet til stor fortrydelse for mange. Trøjborg Handelsstandsforening har ikke råd til hverken lys eller gran.

AARHUS: Trøjborgs jul er gået i sort. Til stor fortrydelse for mange trøjborgensere er der hverken gran eller julelys i den store handelsgade, Tordenskjoldsgade.

Kassen i Trøjborg Handelsstandsforening er tom. Derfor må juleglade kunder og beboere på Trøjborg kigge langt efter julepynten.

- Jamen, det er skræmmende. Jeg synes, det ser så kedeligt og trist ud og er det store samtaleemne. Men den simple årsag er, at vi kun er 28 ud af 60 forretninger, som betaler til foreningen. Vi har ikke råd, siger formanden for Trøjborg Handelsstandsforening, frisørmester David Posin.

- Den gamle udsmykning er hullet og grim. Pærerne er også gamle, og de er alt for dyre at have tændt. Det kan ikke betale sig at restaurere den gamle juleudsmykning, og handelsstandsforeningen har ikke de 100.000 kroner som en ny koster. Det koster også 25.000 kroner at få sat en udsmykning op og tage den ned igen. Vi er ikke tilstrækkelig mange medlemmer til, at vi kan købe en ny, siger David Posin.

Annonce
Forhåbentlig kan den triste julestemning uden udsmykning af Tordenskjoldsgade skabe sammenhold blandt butikkerne, så julelysene vender tilbage næste år, håber frisør David Posin. Foto: Jens Thaysen

Ukendte satte 55 juletræer op

Mange trøjborgensere tørster efter, at Tordenskjoldsgade vender tilbage til fordoms julelys og -udsmykning. I gruppen "En gang Trøjborg, altid Trøjborg" med 1300 medlemmer på Facebook spørger en trøjborgenser, hvor julepynten egentlig er - og at hun aldrig har set den populære bydel så kedelig i december.

En anden svarer, at Tordenskjoldsgade tidligere var så hyggelig og smukt pyntet.

Sidste år tog nogle ukendte mennesker sagen i egen hånd med udsmykningen, da det også haltede i gaden. Anonyme aktivister placerede 55 juletræer rundt om på Trøjborg og i Tordenskjoldsgade. De blev dog fjernet, da en bilist var tæt på at køre galt på grund af et juletræ, der stod og svajede i et kryds.

Formand håber på butiks-opbakning

Formanden for handelsstandsforeningen håber, at denne juls triste, mørke syn på Trøjborg vil få nogle af de handlende på nye tanker. Det var også hans idé, da han for to år siden stiftede Trøjborg handelsstandsforening.

- Folk tror, at de butikker, de handler i er med i handelsstandsforeningen. Men ikke en gang halvdelen er med. Vi kan heller ikke sætte julepynt op udenfor de forretninger, som er medlem. Det ville se dumt ud, siger David Posin.

- Nu håber jeg, at der sker noget, så vi kan få råd til en samlet løsning med juleudsmykning. Vi vil lave et mærke, som medlemmerne kan sætte på deres vindue - og håber at få flere med i foreningen. Det er for kedeligt, som det er nu, siger han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce