Annonce
Byudvikling

Markant omdannelse: Takkede boligblokke og studentertårn på 18 etager på vej til Katrinebjerg

Den ene halvdel af Mejerihøjen på Jens Baggesens Vej står klar til indflytning i starten af 2022, mens den anden halvdel af Byggeselskab Mogens de Lindes boligprojekt foran Fitness World er færdig i slutningen af 2022. Foto: Morten Svith
Omdannelsen af Katrinebjerg fortsætter med takkede boligblokke på Jens Baggesens Vej og et 18 etager højt tårn fyldt med studieboliger lige ved siden af den nye journalisthøjskolen.

AARHUS: Omdannelsen af Katrinebjerg til et kvarter med hovedvægt på uddannelser og boliger fortsætter.

På Jens Baggesens Vej foran p-pladsen ved Fitness World er den første af to takkede husrækker vokset frem i Byggeselskab Mogens de Lindes projekt Mejerihøjen med totalt 95 lejligheder. I den første husrække, der forventes færdig i starten af 2022, bliver der 38 private udlejningslejligheder og 17 almene familieboliger under Boligkontoret Aarhus.

Den anden husrække med 57 private udlejningslejlighederne skal være klar til indflytning i slutningen af 2022.

Annonce

Lejlighederne i første etape svinger i størrelse fra 49 til 127 kvadratmeter – med hovedvægt på boliger i spændet omkring 70-90 kvadratmeter.

Mejeriet og det takkede tag

Den takkede bebyggelse, der er tegnet af Aart Architects, har hentet inspiration fra den gamle erhvervsbebyggelse mod Vestre Ringgade, der nu huser blandt andre Fitness World – og som har et karakteristisk takket tag.


For 10 år siden var her mere industri og erhverv, men nu skyder der boliger op, og det vil der fortsat gøre,

Henrik Salsgaard, projektleder, Byggeselskab Mogens de Linde


Navnet på den nye bebyggelse – Mejerihøjen – trækker tråde tilbage, til dengang området var hjemsted for Centralmejeriet, der havde sin mejerihal i lokalerne, hvor der i dag dyrkes fitness.

Mejerihøjen som arkitekterne forestiller sig, at byggeriet kommer til at se ud, når det står færdigt. Illustration: Aart Architects

- For 10 år siden var her mere industri og erhverv, men nu skyder der boliger op, og det vil der fortsat gøre, fortæller Henrik Salsgaard, projektleder i Byggeselskab Mogens de Linde.

Og han fortsætter:

- Det er blevet et meget blandet kvarter, hvor der er liv hele dagen. Mejerihøjen kommer til at passe godt ind i den udvikling. Der kommer et erhvervslejemål indrettet til café, og man vil kunne sidde ude i grønne omgivelser.

Annonce

Fra pålægsfabrik til 660 studieboliger

Skråt overfor Mejerihøjen i Helsingforsgade er journalisthøjskolen flyttet ind i et helt nyt byggeri, og lige foran skolen, hvor pålægsfabrikken Defco tidligere lå, går byggeriet af et 18 etager højt kollegium med sit helt eget koncept snart i gang.

Det frie kig fra Jens Baggesens Vej mod den nye journalisthøjskole varer ikke evigt. Her starter snart byggeriet af det 18 etager høje BaseCamp Aarhus med omkring 660 kollegieboliger. Foto: Morten Svith

BaseCamp Aarhus, som kollegiet kommer til at hedde, rummer 660 fuldt møblerede studieboliger. Derudover får ejendommen en række fællesfaciliteter i form af blandt andet studieområder, fælleskøkkener, fitness, vaskerum, biograf og en café.

Bag kollegie-projektet, der har et særligt fokus på at skabe trygge rammer for unge studerende, står BaseCamp Student, der driver eller planlægger fire danske projekter med i alt over 2.000 studieboliger. Blandt dem er det tidligere DSB-hovedsæde i Sølvgade i København. Projektet i Helsingforsgade er BaseCamp Students første danske udenfor hovedstadsområdet.

Annonce

En tryg base for tilflyttere

Medregnet aktiviteterne i Tyskland, Sverige og Polen har BaseCamp Student mere end 9.600 studieboliger i drift eller under projektering.

Basecamp Aarhus bliver med sine 18 etager det første høje hus på det omdannede Katrinebjerg - hvis vi lige ser bort fra Olav de Lindes Nabolaget. Forude venter yderligere fire høje huse som led i forvandlingen af kvarteret til et bolig- og uddannelsesområde. Illustration: Lars Gitz Architects

Konceptet bag BaseCamp Students kollegier er inspireret af campus-miljøet i England og USA og henvender sig i høj grad til unge, der flytter hjemmefra for at studere i Aarhus og som på kollegiet får en tryg base og et fællesskab.

Byggeriet på Katrinebjerg skulle efter planen være startet sidste sommer, men er blevet forsinket, Raundahl og Moesby er ny totalentreprenør på projektet, der efter planen skal stå færdigt til studiestart i 2023.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Byudvikling

Klimaregnskab: Her er CO2-gevinst svarende til 1.369 millioner mobilopladninger

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce