Annonce
Norddjurs

Kattegatcentret havde ikke høje forventninger på forhånd: Det er vi utroligt kede af

Direktør for Kattegatcentret, Helle Hegelund: - Et besøg hos os er ikke meget anderledes end en tur i skoven. Arkivfoto
- Vi er klar og kan tilbyde en lav smitterisiko, men vi får formentlig ikke lov til at åbne i denne omgang, sagde direktør Helle Hegelund. Hvilket hun fik ret i efter statsministerens pressemøde torsdag aften.
Annonce

Grenaa: Direktør for Kattegatcentret, Helle Hegelund, forventede torsdag formiddag ikke, hun ville få grønt lys til igen at tage imod gæster op til statsministerens bebudede pressemøde, hvor de nærmere planer for den fortsatte genåbning af Danmark ville blive offentliggjort efter endt forhandling.

- Det er overraskende og frustrerende. Overraskende, fordi Statens Serum Institut faktisk vurderer smitterisikoen i Kattegatcentret som lille. Og frustrerende, fordi vi i den grad savner at have gæster i centret. Selv sælerne er begyndt at kigge langt efter besøgende, sagde hun.

Det er direktørens vurderering, at et besøg i Kattegatcentret ikke er meget anderledes end en indkøbstur i et supermarked eller en familietur i skoven, når det gælder smitterisiko.

- Vores gæster går og kigger – de rører jo ikke ved dyrene. Når vi får lov til at åbne, er vi klar med ekstra rengøring og masser af sprit. Og vi kan også fint håndtere at sikre, at folk ikke klumper sig sammen i centret, understreger hun.

Kattegatcentret har været lukket, siden Mette Frederiksen lukkede resten af Danmark 12. marts. Og de to måneder uden gæster gør ondt på økonomien.

- Vi kigger allerede på et minus i regnskaberne på 6-7 millioner kroner, og det er begrænset, hvor længe en attraktion som vores overhovedet kan overleve. Der er hjælpepakker, men de rækker ikke. Og vi er allerede gået glip af en del af vores højsæson, som er foråret og sommeren, sagde Helle Hegelund.

Vi kigger allerede på et minus i regnskaberne på 6-7 millioner kroner, og det er begrænset hvor længe en attraktion som vores overhovedet kan overleve

Helle Hegelund, direktør for Kattegatcentret

Annonce

Ingen fødselsdagsgave

Avisen fangede direktøren midt i statsministerens pressemøde, og her lagde hun ikke skjul på sin overraskelse over udmeldingen om attraktioner. Kun hvis man kan lade sig befordre rundt i bil, bliver det muligt at besøge en dyrepark.

- Det er jeg utroligt ked af, for vi har jo sådan glædet os til at se vores gæster igen. Vi har faktisk fødselsdag på Kattegatcentret i dag (torsdag, red.), og for første gang i centrets 27-årige historie kan vi ikke fejre dagen sammen med vores gæster. Det er trist, og derfor er det også dobbelttrist, at vi ikke kan få en klarmelding omkring, hvornår vi så kan åbne, siger Helle Hegelund og tilføjer:

- Det er meget overraskende, for af Statens Serum Institut er vi vurderet i kategorien med allerlaveste smittetryk. På en skala fra et til syv ligger vi på en etter, og derfor er det også utroligt overraskende, at vi ikke kommer med i genåbningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce