Annonce
Østjylland

Kattegatcentret kåret som Nordens Bedste Akvarium for tredje gang

Kattegatcentret er for tredje gang kåret som Nordens Bedste Akvarium af Sveriges største feriehjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se. Foto: PR
Det blev alle gode gange tre for Kattegatcentret, der igen har vundet prisen som Nordens Bedste Akvarium i en stor, svensk afstemning.

Grenaa: Både i 2016 og 2018 vandt Kattegatcentret den svenske Store Barnsemester-pris i kategorien Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden - og det var en meget glad direktør, der i dag kunne føje endnu en kåring til rækken.

- Det er simpelthen så fedt. Alene at være nomineret, synes jeg var flot. Men at vi så også går hen og vinder - endda for tredje gang - det er jeg da utrolig stolt over, siger direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund.

Det er Sveriges største feriehjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der har stået for afstemningen.

Det er svenske børnefamilier, der har nomineret Kattegatcentret og 13 andre akvarier fra hele Norden.

Annonce

Har en mission

Selv om Kattegatcentret nu kan bryste sig med den fornemme pris for tredje gang, betyder det ikke, at Nordens bedste akvarium og hele Danmarks hajcenter skruer ned for ambitionerne – tværtimod.

- Det forpligter også. Vi vil forsat blive ved med at stræbe efter at levere verdens bedste formidling, undervisning, forskning og erhvervsudvikling med havet i centrum, siger Helle Hegelund.

- Vores mission er at gøre både børn og voksne bidt af havet. Og her er det helt afgørende, at vi også bliver ved med at udvikle os. Derfor arbejder vi eksempelvis lige nu hårdt på at udvide Kattegatcentret med et nyt skoletjenestelaboratorium, tidssvarende karantænefaciliteter og et cool pingvinanlæg.

Pingviner som ambassadører

Pingvinanlægget er designet, så det giver gæsterne mulighed for at komme helt tæt på de sjove og fascinerende dyr.

Pingviner er en af de dyregrupper, der allerede nu påvirkes mest af klimaforandringer.

- I Kattegatcentret kæmper vi for havet og havets dyr ved at sætte fokus på de udfordringer, som eksempelvis klimaforandringer, forurening og overfiskeri giver havets dyr. Pingvinerne er ambassadører for de vilde dyr i naturen, og har en vigtig rolle i at give vores gæster en bedre forståelse for naturen og vigtigheden af at passe på den, siger Helle Hegelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce