Annonce
Østjylland

Kattegatcentret kåret som Nordens Bedste Akvarium for tredje gang

Kattegatcentret er for tredje gang kåret som Nordens Bedste Akvarium af Sveriges største feriehjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se. Foto: PR
Det blev alle gode gange tre for Kattegatcentret, der igen har vundet prisen som Nordens Bedste Akvarium i en stor, svensk afstemning.

Grenaa: Både i 2016 og 2018 vandt Kattegatcentret den svenske Store Barnsemester-pris i kategorien Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden - og det var en meget glad direktør, der i dag kunne føje endnu en kåring til rækken.

- Det er simpelthen så fedt. Alene at være nomineret, synes jeg var flot. Men at vi så også går hen og vinder - endda for tredje gang - det er jeg da utrolig stolt over, siger direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund.

Det er Sveriges største feriehjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der har stået for afstemningen.

Det er svenske børnefamilier, der har nomineret Kattegatcentret og 13 andre akvarier fra hele Norden.

Annonce

Har en mission

Selv om Kattegatcentret nu kan bryste sig med den fornemme pris for tredje gang, betyder det ikke, at Nordens bedste akvarium og hele Danmarks hajcenter skruer ned for ambitionerne – tværtimod.

- Det forpligter også. Vi vil forsat blive ved med at stræbe efter at levere verdens bedste formidling, undervisning, forskning og erhvervsudvikling med havet i centrum, siger Helle Hegelund.

- Vores mission er at gøre både børn og voksne bidt af havet. Og her er det helt afgørende, at vi også bliver ved med at udvikle os. Derfor arbejder vi eksempelvis lige nu hårdt på at udvide Kattegatcentret med et nyt skoletjenestelaboratorium, tidssvarende karantænefaciliteter og et cool pingvinanlæg.

Pingviner som ambassadører

Pingvinanlægget er designet, så det giver gæsterne mulighed for at komme helt tæt på de sjove og fascinerende dyr.

Pingviner er en af de dyregrupper, der allerede nu påvirkes mest af klimaforandringer.

- I Kattegatcentret kæmper vi for havet og havets dyr ved at sætte fokus på de udfordringer, som eksempelvis klimaforandringer, forurening og overfiskeri giver havets dyr. Pingvinerne er ambassadører for de vilde dyr i naturen, og har en vigtig rolle i at give vores gæster en bedre forståelse for naturen og vigtigheden af at passe på den, siger Helle Hegelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce