Annonce
Norddjurs

Kattegatcentrets lille sælunge har fået et navn

Kattegatcentrets lille nuttede sælunge har fået et navn. PR-foto
Over 500 forslag kom ind, da centret indbød folk til at komme med gode ideer via Facebook. Nu har den lille hansælunge fået sit navn.

Grenaa: Så har Kattegatcentrets lille sælunge fået sit navn.

Over 500 forslag kom ind via Facebook, da centret indbød folk til at komme med gode ideer. Kravet til et navn var, at det skulle have en tydelig relation til havet eller sæler, og så skulle det passe til den lille søde hansæl.

Ud af de 500 forslag blev tre valgt ud. Det var Triton, Neptun og Ebbe.

- Alle tre navne i afstemningen var rigtig gode bud, så vi er faktisk glade for, at det ikke var op til os at tage den endelige beslutning. Det er vores gæster også meget bedre til. Jeg kan derfor nu afsløre resultatet af afstemningen – flertallet stemte nemlig på navnet Ebbe, fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, leder for udstilling og formidling i Kattegatcentret, i en pressemeddelelse.

Annonce

Flytter snart hjemmefra

Ebbe trives gevaldigt i Kattegatcentrets sælanlæg sammen med sin mor, Liv. Men om få uger vil hun begynde at støde ham fra sig. Sådan er den naturlige sæl-adfærd, og derfor skal Ebbe også flytte hjemmefra senere på året.

- Ligesom sin storesøster Mira fra sommeren 2018, der i februar flyttede til Frankrig, skal vi også finde et nyt og godt hjem til Ebbe, så snart han bliver teenager og uafhængig af mor Liv. Det er for at sikre trivsel og de allerbedste betingelser for vores sæler, da vi i forvejen har en harmonisk sælflok på to spættede sæler og en gråsæl, fortæller kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Men det er altså muligt et stykke tid endnu at komme og få fornøjelse af lille Ebbe.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce