Annonce
Østjylland

KD klar med ni kandidater til byrådet: To er helt nye

Kristendemokraterne i Hedensted har ved at virtuelt opstillingsmøde fundet ni kandidater til byrådet i Hedensted. Privatfoto
Kristendemokraterne håber på, at Birgit Jakobsen efter kommunalvalget til november kan blive flankeret af to partimedlemmer i Hedensted Byråd. Partiet har ikke afgjort, hvem man vil pege på som borgmester.

Hedensted: På landsplan er blikkene hos Kristendemokraterne som regel rettet direkte mod spærregrænsen, når stemmerne tælles op, og valgresultatet begynder at forme sig. Men i Hedensted Kommune har partiet de seneste mange år siddet på et sikkert mandat.

I år er ambitionsniveauet dog hævet et godt stykke, idet partiet lokalt håber på at få ikke bare en, men to ekstra kandidater valgt ind, når der er kommunalvalg til november.

- Vi var meget tæt på at få nummer to sidste gang, 49 stemmer fra, og vi oplever, at der er god stemning omkring partiet. På landsplan har vi også haft gode meningsmålinger igennem længere tid, og derfor synes vi godt, vi kan stile højt siger Birgit Jakobsen, der de seneste otte år har repræsenteret KD i byrådet i Hedensted.

Annonce

Hun er også nummer et på partiets opstillingsliste ved det kommende valg, hvor Kristendemokraterne på et møde for nylig har valgt i alt ni kandidater.

Listen ser således ud: Birgit Jakobsen, Lindved, Ester Due, Uldum, Simon Bendfeldt, Juelsminde, Niels Christiansen, Hedensted, Britta Thomsen, Juelsminde, Ruben Jørgensen, Løsning, Laurids Madsen, Stouby, Knud Capion, Daugaard og Svend Erik Pedersen, Løsning.

To er nye på listen, nemlig Simon Bendfeldt og Niels Christiansen.

Peger ikke på nogen på forhånd

Kristendemokraternes valgprogram har i år overskriften "Kristendemokraterne baner vejen for det gode liv", og det sker med fokus på familien, erhvervslivet, stærke lokalsamfund og tanken om, at kommunen er til for borgerne.

Selvom Kristendemokraterne betegner sig selv som et borgerligt parti, har det i indeværende valgperiode i Hedensted Kommune valgt at bakke op om en socialdemokratisk borgmester. Hvem, partiet peger på ved det kommende valg, vil Birgit Jakobsen ikke sige noget om.

- Sidste gang valgte vi Kasper Glyngø (S), fordi vi ønskede en ny politisk og administrativ kultur. Men vi har ikke lagt os fast på noget denne gang. Det kommer helt an på, hvor vi kan få mest muligt af vores politik igennem, siger spidskandidaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce