Annonce
Aarhus

Kedelig rengøring og kreative eksperimenter: Sådan har fem århusianske restauranter forberedt sig på genåbning

Hvordan forbereder nogle af de århusianske restauranter sig til en genåbning af caféer og restauranter? Det har vi spurgt dem om. Her er indehaverne af restaurant Gastromé, William Jørgsensen og Søren Jakobsen, i aktion. Foto: Axel Schütt
Fem restauranter fortæller om, hvordan de har forberedt sig til genåbningen af spisestederne. Flere af dem har brugt tiden på at kreere nye retter.

AARHUS: Caféer og restauranter rundt omkring i byen og resten af landet har været lukket ned for decideret servering i lang tid.

Sultne gæster har kun kunne købe maden som take-away, men om godt en uge kan de igen sætte sig til rette ved en af byens caféer eller restauranter.

Avisen har taget en snak med nogle af spisestederne rundt i og omkring Aarhus for at høre, hvad de har fordrevet ventetiden og den lange nedlukningsperiode med.

Christoffer Norton, restaurant Domestic

Restaurant Domestic. Foto: Axel Schütt

Når vi genåbner, vil det ikke være med tilbud eller lignende for at lokke gæster til.

Igennem corona-krisen har vi skåret til og forberedt os på bedst mulig vis, så vi står knivskarpe til genåbningen. Vi har arbejdet med vores menuer og eksperimenteret med nye ting.

Derudover har vi givet hele stedet en kærlig hånd ved at vaske borde, stole, køkkenet og lignende fuldstændig ned. Vi har virkelig brugt energi og kræfter på at "shine" restauranten op, så vi er klar til at tage imod gæsterne.

Rune Lund, restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk. Foto: Kim Haugaard

Vi vil ikke køre med tilbud for at lokke gæster til.

Som branche skal vi ikke ende ud i en kæmpe budkrig, så vi holder fast i vores priser. Kvalitet koster penge.

Vi vil måske holde åbent i flere timer og/eller holde åbent flere af ugens dage, da vi kan have færre gæster ad gangen, eftersom vi har fjernet borde og skabt mere plads mellem gæsterne. Vi bliver nok nødt til at sprede vores samlede antal gæster ud.

Ellers tænker vi lidt på at lave flere arrangementer i den kommende tid, hvor gæsterne kan spise god mad, have en hyggelig dag og få viden om vores mad og råvarer - blandt andet gennem besøg fra vores producenter.

Steffen Villadsen, Molskroen

Molskroen. Foto: Axel Schütt

Vi arbejder med vores egen genåbningsdato, som er 11. juni.

Vi holder fast i at genåbne 11. juni for at være på den sikre side, men vil dog stadig fortsætte med at køre vores take-away.

Under denne nedlukning har vi arbejdet en del på at skabe mere plads mellem bordene samt få skabt flere udeserveringer - blandt andet via køb af nyt inventar. Men ellers har vi gjort, som vi plejer, så vi er klar til genåbningen.

Wassim Hallal, restaurant Frederikshøj

Restaurant Frederikshøj. Foto: Jens Thaysen.

Der kommer ikke til at være tilbud her.

Vi har arbejdet på at skabe mere plads mellem bordene og ekstra hygiejnekrav. Vi har haft god tid til at tænke kreativt og eksperimentere med nye retter.

Det kan godt være, at der kommer nogle nye retter på menuen, men vi vil ikke ændre på vores overordnet koncept. Inden selve nedlukningen havde vi fuldt booket kalender frem til midten af september. Der er nok kommet nogle annulleringer i løbet af denne tid, men når vi genåbner, er det i hvert fald ikke til en tom kalender.

Søren Jakobsen, restaurant Gastromé

Restaurant Gastromé. Foto: Axel Schütt

Indtil videre har vi ikke ændret på det helt store. Vi har egentlig bare lavet en masse småjobs i restauranten - for eksempel mindre reperationer og lignende - så vi er fuldstændige klar til en genåbning, og dagligdagen kan fyldes ud med god service og lækker mad.

Derudover regner vi med, at kunderne vil være lidt utrygge i starten, så vi har talt om en masse tiltag for at kunne imødekomme denne utryghed. Det kan blandt andet være at forsyne tjenere med nogle pæne serverings-handsker for at undgå smitte.

Derudover kan det også godt være, at vi laver mere plads mellem bordene, hvis vi kan mærke, at gæsterne efterspørger det. Som det er lige nu, har vi masser af plads, men det kan godt være, at et enkelt eller to ryger i faldet.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Gartnerens to døtre skulle have været én søn: - Men for os har det været en gave at være tvillinger

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce