x
Annonce
Sport

Keeper pillede pynten af Århus Håndbold

Erik Veje og Århus Håndbold fik en skidt start på grundspillet i herrernes håndboldliga, da de på udebane tabte med syv mål til oprykkerne fra Nordsjælland. Arkivfoto: Ole Nielsen

Det århusianske ligahold fik en skidt start på grundspillet i herrernes håndboldliga, da de lørdag tabte med syv mål til oprykkerne fra Nordsjælland.

Håndbold: Det blev bestemt ikke den start på ligaen, som Århus Håndbold havde drømt om. På udebane tabte Erik Vejes tropper til oprykkerne fra Nordsjælland 25-32 i en kamp, holdet havde håbet de kunne tage to point med fra.

Sådan blev det imidlertid ikke og dermed var der plads til masser af evaluering og indadvendte blikke, da bussen rullede fra Helsinge mod Odden, hvor færgen skulle fragte århusianerne det sidste stykke til den jyske hovedstad.

Statistikken talte dog sit tydelige sprog fra Helsingehallen.

Hjemmeholdets målmand Mike Jensen sluttede kampen med en redningsprocent på hele 46 procent og havde en stor del af æren for, at kampen udviklede sig på den måde, som den gjorde.

- Vi kom egentlig udmærket fra start, men så lukkede deres målmand Mike Jensen fuldstændigt ned for os og det fik os til at spille langsommere og ikke komme med det tryk i angrebet, som vi gerne skal komme med. Vi blev simpelthen for henholdende og der gik alt for meget "forsigtig Per" i den, sagde Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen og tilføjede, at alt for mange af hans spilleres afslutninger kom til at sidde i mellemhøjden.

Gæsterne var dog ved at komme med i kampen ved stillingen 22-18 midtvejs i anden halvleg, men fik aldrig for alvor kontakt med hjemmeholdet.

En ærgerlig indledning på grundspillet for århusianerne pointmæssigt. Cheftræner Veje kunne dog alligevel spotte positive momenter.

- Vores forsvar havde store problemer i første halvleg, hvor vi kom til at stå alt for meget på mellemhånd, så vi indkasserede en masse mål fra stregen og deres bagkæde. Det fik vi rettet i anden halvleg og kom godt med. Samtidig kan vi sige, at de team-ting som vi har talt om i optakten også fungerede. Folk kæmpede for hinanden og gik til hinanden undervejs i kampen, sagde træneren.

Han og spillerne har nu en enkelt træning mandag eftermiddag inden de tirsdag aften tager imod KIF Kolding i Ceres Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce