Annonce
Aarhus

Keld Hvalsø stopper: - Det er svært både at arbejde og være i byrådet for et mindre parti

Keld Hvalsø stopper i byrådet for at hellige sig livet som regionskonsulent. Arkivfoto: Axel Schütt
Enhedslistens Keld Hvalsø træder ud af byrådet 1. april. Det er svært at passe fuldstidsarbejde og byrådsarbejdet, lyder det fra formanden for teknisk udvalg.

AARHUS: Jeg trænger til et break.

Sådan lyder det fra Enhedslistens Keld Hvalsø, der tirsdag har meldt ud, at han stopper i Aarhus Byråd.

Beslutningen kommer nu, fordi han har fået nyt arbejde som regionskonsulent i landsforeningen LEV.

Og at balancere et arbejdsliv på 37 timer på skæve tidspunkter med et arbejde som byrådsmedlem, magistratsmedlem og formand for teknisk udvalg, er for stor en mundfuld, lyder det fra politikeren, der efter en pause på ni år, kom tilbage til byrådet i 2018.

- Når man kigger på min hverdag, så bliver det en lettelse, for det har været mange timer. Beslutningen er en konsekvens af, at det er svært at passe begge dele, siger Keld Hvalsø.

Jeg synes, man skal tænke over, hvordan man tilrettelægger det politiske arbejde. Der skal prioriteres benhårdt, og det er en udfordring, fordi Aarhus er en kommune, hvor der sker meget

Keld Hvalsø, Enhedslisten

Svigter vælgerne

Røde Keld eller enmandshæren, som han blev kendt, da han fra 2002 til 2009 var i byrådet, er overrasket over, at det ikke er blevet mindre besværligt både at have arbejde og en byrådspost.

- Jeg synes, man skal tænke over, hvordan man tilrettelægger det politiske arbejde. Der skal prioriteres benhårdt, og det er en udfordring, fordi Aarhus er en kommune, hvor der sker meget. Lige nu er det ikke tilrettelagt politisk, så man kan holde ud både at arbejde og være medlem af byrådet for et mindre parti, lyder det fra Keld Hvalsø.

- Det er faktisk en demokratisk udfordring, understreger han.

Men han fortryder ikke, at han er vendt tilbage til det politiske arbejde, men han er ked af at må stoppe før tid.

- Det største problem er, at der er vælgere, der har stemt på mig og Enhedslisten. De har peget på os, og de regner med en indsats på fire år. Det er hårdt at føle, at man svigter folk.

Annonce

Mister følingen

Da han stoppede i 2009 havde han også brug for et break. Og det er sundt at komme ud i virkeligheden, mener han.

- Man kan hurtigt komme til at bruge alt sin tid på det politiske arbejde. Så jeg mener, det er sundt at komme ud fra det, så man ikke mister følingen, siger Keld Hvalsø, der er tilfreds med sit arbejde med blandt andet at kæmpe for klimaet, grundvandet og mennesker med handicap. Og for at gøre lokaldemokratiet mere gennemsigtigt.

- Demokratiet skal være åbent, og jeg er glad for, at jeg har været med til for eksempel at sikre lettere adgang til referater. Men jeg ville gerne, at jeg havde kunnet sikre, at det er nemmere at være byrådsmedlem.

Keld Hvalsøs stol i byrådssalen bliver overtaget af Peter Hegner Bonfils, der mistede sin plads ved seneste kommunalvalg efter at have siddet i byrådet fra 2014-2017.

Keld Hvalsø

Medlem af byrådet

  • 2002 - 2009: Medlem af Aarhus Byråd
  • 2018 - : Medlem af Aarhus Byråd

Byrådsposter:

  • Medlem af Magistraten
  • Formand for Teknisk Udvalg
  • Medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalg

Uddannelse og arbejde:

  • Smed
  • Socialrådgiver
  • Arbejder som jobkonsulent
Peter Hegner Bonfils, der var i byrådet fra 2014-2017, overtager Keld Hvalsøs stol i byrådssalen. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce