Annonce
forside

Kend din kunstner

Malerierne af Martin Tørsleff fra Århus ligger tæt op ad Andy Warhol og andre pop-art kunstnere.

Det ikke nok med et pænt billede på væggen. Kunstneren og historien bag maleriet er mindst lige så vigtig. Det er princippet for kunstneraftenerne på »GalleriCafé &«, der er blevet et tilløbssstykke

Annonce

Omkring tyve mennesker sidder forventningsfulde i kunstgalleriet »GalleriCafé &«, der holder til i et charmerende et baghus i M.P. Bruuns Gade i Århus. Kun et par enkelte stole er ledige, og på cafébordene står der rødvin og kaffe. Dækket op til en hyggeaften i kunstens tegn.

Der er budt ind til kunstneraften, hvor interesserede kan møde et par af de kunstnere, som er tilknyttet galleriet. Denne torsdag aften er det billedkunstnerne Annette Torrild, der holder til i Nordjylland, og den lokale kunstner Martin Tørsleff, der står på programmet.

På den ene væg i det lille lokale med rå bjælker og hvide vægge hænger Anette Torrilds farverige oliemalerier. Umiddelbart er det mest abstrakte motiver, der dominerer, men kigger man godt efter, dukker dansere op på flere af billederne.

Succes med kunstaftener
På den modsatte væg genkender man kendte mennesker som Louis Armstrong og Dan Türell på nogle store malerier. Pop-art, vil kendere kalde genren, som Martin Tørsleff dyrker i sit maleri.

»Vi har valgt to forskellige kunstnere til denne aften. Der må godt være noget til enhver smag, og så kan det også være, at dem, som kommer for at se og høre Annette Torrild, bliver overraskede over at møde Martin Tørsleff. Eller omvendt,« fortæller Lisbeth Kjær Carlson, indehaver af GalleriCafé &.

Galleriet har tidligere afholdt kunstneraftener med succes, og fremmødet glæder Lisbeth Kjær Carlson.

»Der er næsten ikke plads til flere, så det skal nok blive en hyggelig aften. Bare folk er gode til at snakke og stille spørgsmål, så får vi en god debat og en sjov aften,« funderer hun.

Læs mere i Århus Stiftstidende tillæg lørdag. Du kan også prøve vores E-avis:

Du kan se en demonstration af E-avisen her.

Klovne og dansere befolkner flere af Annette Torrilds malerier. »Det giver liv og glæde«, mener kunstneren.
Annonce
Aarhus

Så er juletræet tændt i Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Schouby: - AGF er i chok, men det bliver ikke et problem at finde en afløser for PC

Danmark

Det antropocæne kulturlandskab

Aarhus

Radikal profil forlader partiet: Jeg kan ikke sidde i gruppe med Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Aarhus

Væsentlige flere test i det seneste døgn: Aarhus har 92 nye coronasmittede

Annonce