Annonce
Østjylland

Kendiseffekt slår til efter Løvens Hule: Det strømmer ind med ordrer

Cirka 40 deltagere fejrede, at randersfirmaet Wallpipe gik succesfuldt ud ad Løvens Hule torsdag aften. Her ses indehaveren Lisbeth Grove Mikkelsen i færd med at håndlave lamper af gamle vandrør. Pressefoto
Wallpipe blev landskendt på et splitsekund, da ejeren gik ind i tv-programmet Løvens Hule og kom ud igen med en aftale med en investor. Og på fem timer lige efter udsendelsen omsatte Wallpipe det samme beløb, som hele sidste års samlede omsætning.

Randers: Omkring 40 mennesker var samlet på fabrikken, hvor firmaet Wallpipe holder til på Industrivej 4 i det gamle jernstøberi i Randers. Her havde indehaveren Lisbeth Grove Mikkelsen, som hele Danmark kunne se i DR1s Løvens Hule torsdag aften, inviteret gæster til kransekage, champagne og investorprogrammet på storskærm.

Venner af firmaet, samarbejdspartnere og folk, som har bakket Lisbeth Grove Mikkelsen op undervejs med iværksætteriet, var indbudt, og også borgmester Torben Hansen (S) var med til at fejre successen.

- Jamen, det stak da helt af. Én ting er, hvor travlt, vi pludselig fik, men noget helt andet er, hvor mange, der har ringet, skrevet og kigget forbi af kunder, nysgerrige og journalister. De har sagt tak, bakket konceptet op og været så søde. Det har været helt vildt. Og jeg kan huske, jeg tænkte torsdag aften, da vi omsatte på fem timer, hvad vi havde omsat for på et helt år, hvilket svarer til nogle og 50.000 kroner, at der nok ville komme lidt mere ro på i dag (fredag, red.) Men det er blevet endnu vildere, lyder det fra en forpustet Lisbeth Grove Mikkelsen, der fredag rendte rundt med headset på og talte med folk i telefonen, mens hun pakkede lamper ned.

- Lige nu er det kun mig, der laver lamperne, og så har de par praktikanter, der er her som markedsøkonomer, hjulpet lidt til på værkstedet. Men fortsætter det her, så vil der være økonomi til at få en ansat i produktionen, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

Annonce

Ventet med spænding

Hun fik en af løverne med på idéen om at lave genbrug af vandrør ved at skabe lamper ud af dem. Christian Arnstedt syntes så godt om konceptet, at han bød ind med 300.000 kroner og købte 45 procent af firmaet.

Lisbeth Grove Mikkelsen har ventet med spænding på at se programmet, som var klippet ned til nogle få minutter fra over en times optagelser i september 2019.

- Og jeg synes, at de har gjort det godt og fair. Jeg synes måske, at jeg ser lidt mere nervøs ud, end jeg følte mig, griner hun.

Hun var klar over, at det landsdækkende program har betydning for at blive kendt og kan skubbe et lille firma helt ud over rampen.

Alligevel var hun overrasket over kendiseffekten, der slog igennem med det samme.

- Wallpipe er jo mit lille barn, og jeg var spændt på, om det kunne lære at gå. Og allerede ved den første ordre, der tikkede ind efter programmet, havde jeg lyst til at poppe champagnen og følte, at det hele var godkendt, siger iværksætteren.

En af løverne, Jesper Buch, mente, at Wallpipes priser var alt for lave, de ligger mellem 699 og typisk 999 kroner, han ville gerne have dem op i 2999 kroner.

- Men det er virkelig svært at prissætte sådan en unik vare. Nu tror jeg bare, at vi holder os på de priser, vi er på nu, og så kører vi i øjeblikket en rabat efter programmet med en gratis pære oven i købet, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce