Annonce
Aarhus

Kendt Aarhus-café overtager nabolejemål: - Det bliver takeaway men fra øverste hylde

Jesper Minke, indehaver af Café Faust på Åboulevarden udvider nu forretningen med Faust Deli i naboejendommen, hvor hotelgæster fra Cabinn engang spiste morgenmad. Jesper Minke er inspireret af det spanske køkken og henter selv de fleste råvarer hjem til Aarhus. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Efter 19 år ved åen kaster ejeren af Café Faust, Jesper Minke, sig ud i et nyt eventyr. I lejemålet ved siden af caféen er han i gang med at skabe Faust Deli, hvor kærligheden til Spanien og sydens råvarer bliver omdrejningspunktet.

AARHUS: Lokalerne har tidligere lagt gulv til morgenmadsspisende gæster fra Cabinn, da hotellet i Kannikegade var under ombygning.

Et levn fra dengang kan stadig spores på facaden, hvor vinduerne er dækket til med store klistermærker, der ikke afslører noget om, hvad der foregår på den anden side af ruden.

Herinde er der i modsætning til bygningens anonyme facade knald på farverne.

Annonce

En varm lyserød går sammen med bløde pasteller igen i hele lokalet, hvor Jesper Minke med familie og venners hjælp er i gang med at indrette Faust Deli.

Minke er en af de erfarne forretningsdrivende ved Åen, hvor han siden 2003 har drevet den populære Café Faust, som har hjemme i naboejendommen.

Derfor var han ikke sen til at slå til, da udlejeren tilbød ham lokalet.

Takeaway fra øverste hylde

Konceptet i Faust Deli kommer til at adskille markant fra caféen, fortæller Jesper Minke, mens han viser rundt i de nye rammer, som så småt er ved at være på plads.

Deli'en er bygget op omkring de samme enkle principper, som vi kender det fra takeaway-mad.

- Mad og drikke bestilles via gæsternes telefon. Der kommer ikke til at gå tjenere rundt ved bordene, men er man mere tryg ved at bestille i baren, kan man også gøre det. Gæsten får en besked på mobilen, når maden er klar og kan hentes i baren. Det er en idé, jeg rigtig gerne har villet lave i mange år. Det bliver takeaway men fra øverste hylde, da vi selv henter mange af råvarerne i Spanien, siger Jesper Minke.

Faust Deli er holdt i lyserøde toner, et kækt farvevalg som den spanske kunstner og arkitekt, David Juárez Ollé, der er bosiddende i Aarhus, har stået for. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Gæsterne vil ikke få brug for service i Faust Deli. Retterne spises af nedbrydeligt engangsemballage. Det gælder både for de kunder, som vælger at spise maden i deli'en og for dem, som får et bud til at bringe maden hjem i privaten.

- Man kan også side på stranden og bestille en tapasmenu med vin. Så sørger vi for at den bliver bragt ud, og at der er glas, papirdug, og hvad man skal bruge. Vi løfter takeaway op, så folk får hele pakken med, fortæller Jesper Minke, der har store forventninger til konceptet.

- På Faust får vi mange forespørgsler på at sælge brunch som takeout, men det kan vi ikke efterleve. Det vil vi kunne her, siger Jesper Minke, der regner med at omkring 50 procent af bestillingerne i Faust Deli kommer til at være som takeaway alt efter årstiden, da folk måske er mere tilbøjelige til at gå ud i de lyse måneder.

Annonce

Kærlighed til råvarer

Man fornemmer hurtigt hans kærlighed til det varme land i syd, når han fortæller om solmodne appelsiner, kold cava og smagfuld sortfodsskinke; alt sammen råvarer som er på menuen, når Faust Deli slår dørene op.

- Min hustru og jeg købte for seks-syv år siden et lille hus syd for Alicante, hvor vi rejser ned så tit vi kan. Der er så mange gode specialiteter dernede, som vi gerne vil hente hjem og præsentere for vores gæster, siger Jesper Minke, der finder små charmerende konservesdåser med oliven og sardiner og paté på glas, som det også bliver muligt for gæsterne at købe.

Vi løfter takeaway op, så folk får hele pakken med.

Jesper Minke, ejer af Café Faust og Faust Deli

På menuen vil der være brunch, sandwich og salater med spansk islæt til frokost, mens aftenmenuen står på ren spansk tapas.

- Vi laver vores egen fortolkning af en Bocadillo, som er en spansk sandwich. I Spanien består den bare af sortfodsskinke og brød smurt med olivenolie, men vi danskere er jo vant til noget mere fyld i en sandwich, så det kommer der også til at være i vores, men vi vil stadig holde det så simpelt som muligt, forklarer Jesper Minke, der selv tager ned og snakker med de spanske griseopdrættere, så han er sikker på at få fat i det ypperste både når det gælder specialiteten sortfodsskinke og den mere velkendte Serrano.

Stolene er lige som mange af råvarerne hentet i Spanien, som Jesper Minke holder meget af. Farverne er valgt af den spanske kunstner og arkitekt, David Juárez Ollé, der har fået frie hænder til indretningen. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

For nattegæsterne står den på cocktails og cava samt øl og vin - fra Spanien naturligvis - mens de morgenfriske fodgængere på Åboulevarden, kan få serveret kaffe og croissanter ud ad et vindue i deli'en.

Det omkring 100 kvadratmeter store lokale, som kan rumme 40-45 siddende gæster, suppleres med et stort udeareal, hvor der på sigt er plads til 100 gæster.

- Vi starter ud med 24 borde langs facaden plus et loungeområde ved åen, siger Jesper Minke.

Annonce

Indrettet af spansk kunstner

Caféejeren har allieret sig med den spanske kunstner og arkitekt David Juárez Ollé, som har stået for det kække farvevalg på væggene og de pastelfarvede plastikstole, der også er hentet i Spanien.

I loftet har hyggelige flettede kurve fra Søstrene Grene fået ny funktion. De hænger på hovedet som lampeskærme.

Den lyserøde farvetone går igen i ledningerne. Lampeskærmene er lavet af fletkurve fra Søstrene Grene, som her får en ny funktion. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Den lyserøde nuance går igen i et neon-navneskilt og på badeværelset, der er holdt i sort og pink.

David Juárez Ollé har et atelier på Frederiks Allé, men hans malerier kommer også til at kunne opleves på væggene i Faust Deli.

Jesper Minke håber at kunne åbne op for takeaway i midten af marts, mens der vil være klar til spisende gæster i deli'en fra april.

Inde bag afdækningen i vinduerne er ombygningen af et lokale, der tidligere hørte til Hotel Cabinn, ved at være færdig. Her vil man til foråret kunne finde Café Fausts spanske lillesøster Faust Deli, der er bygget op omkring kvalitets-takeaway, som både kan spises i deli'en eller tages med hjem. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Erhverv

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce