Annonce
Aarhus

Kendt bageri åbner afdeling på Langenæs

Martin Ib åbner bageri i Meny på Langenæs. Bageriets sortiment vil udover morgenbrød og alverdens slags kager også indeholde sandwich, salater og drikkevarer samt diverse delikatesser og færdigretter. Arkivfoto: Axel Schütt
Langenæs Allé kan snart skrive endnu et kendt bageri på listen.

AARHUS: Lagkagehuset på Langenæs Allé får snart selskab af endnu et kendt bageri.

Lige skråt overfor i supermarkedet Meny åbner den århusianske forretningsmand og kok Martin Ib en afdeling af sit bageri, der i forvejen findes i MIBmadmarked på Aarhus Ø og i Risskov.

- Vi er meget stolte over, at vi nu kan levere friskbagt brød og lækre kager til århusianerne i den del af byen også. Stort set alt vores brød bliver bagt på surdej, vi bruger mel, der er malet på gammeldags stenmøller, og brødet bager vi i stenovne for at opnå den helt rigtige sprøde skorpe. Vi går ikke på kompromis med råvarerne og bruger altid ren, rå marcipan, belgisk chokolade, dansk smør og ægte bihonning til vores kager. Og så er vores brød og kager altid friskbagt om natten i vores bageri i Aarhus, fortæller Martin Ib i en pressemeddelelse.

Jeppe Nordmand Madsen, der er købmand i Meny Langenæs, kalder samarbejdet med Martin Ib for et perfekt match.

- Vi har været på udkig efter den helt rigtige samarbejdspartner, der kan leve op til den standard, vi ønsker at tilbyde vores kunder, og helt naturligt faldt valget på Martin Ib og hans evne til at være nyskabende, men samtidig give smag og kvalitet til gamle klassikere, lyder det fra Jeppe Nordmand Madsen.

MIBbageri åbner 20. maj ved indgangen til supermarkedet og holder derefter åbent alle ugens dage klokken 7-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce