Annonce
Aarhus

Kendt donutbutik i Aarhus skal dyste om at blive Årets Start-up-virksomhed: Vil have dronningen til at spise donuts

Türker Alici (til højre) og Ninos Oraha er glade for nomineringen til Årets Start-up-virksomhed. Foto: Bronuts på Instagram
Den succesfulde Bronuts-kæde er nomineret til at blive Årets Start-up-virksomhed. Nu går ejerne efter at vinde.
Annonce

AARHUS: De to iværksættere Türker Alici og Ninos Oraha er nomineret til prisen som Årets Start-up.

Det sker efter et år med fire nye butikker i Danmark. To i Aarhus, en i København og en i Aalborg.

Selv tror de to iværksættere, at nomineringen skyldes god energi, et godt brand og butikker med wow-effekt. Og sidst men ikke mindst over 90.000 følgere på Instagram.

- Vi skiller os ud fra andre gennem vores brand og butikker, hvor man tænker "wow", når man træder ind, fortæller Türker Alici.

- Og så betyder vores mange Instagram-følgere, at vi har mulighed for at nå ud til mange mennesker på kort tid. Det er en markedsføring, der virker for os, siger han videre.

Annonce

Kan dronningen lide donuts?

Men de to iværksættere lader sig ikke stille tilfredse med nomineringen som Årets Start-up. Nu vil de også vinde.

- Når vi er med, kan vi lige så godt gå efter sejren. Alt andet vil ikke give mening for os, fortæller Ninos Oraha. Nomineringen i sig selv er dog en anerkendelse, understreger han. Derfor vil han ikke blive skuffet over et nederlag.

- Vi har hinanden, og det er det vigtigste, siger Ninos Oraha.


For at være helt ærlig tog vi ikke den mail seriøst. Vi får rigtig mange mails om dagen, så vi gad ikke læse den. Vi troede måske, det var nogle, der ville sælge os noget.

Türker Alici og Ninos Oraha


Bronuts har indgået et samarbejde Odense Marcipan, som skal levere topping. I og med Odense Marcipan er Kongelig Hofleverandør øjner de to ejere en mulighed for, at dronningen vil spise deres donuts.

- Det går vi efter. Jeg kunne godt forestille mig dronningen sidde og spise en donut, fortæller Türker Alici.

Annonce

Troede det var en fejl

Da Türker Alici og Ninos Oraha for et par dage siden tjekkede deres fælles-mail, så de, der var en besked fra EY Entrepreneur Of The Year. Den organisation står bag prisen for Årets Start-up og meget andet. Men til at starte gad de slet ikke åbne mailen.

Beviset på at Bronuts er nomineret i start-up-kategorien. Foto: Bronuts på Instagram 

- For at være helt ærlig tog vi ikke den mail seriøst. Vi får rigtig mange mails om dagen, så vi gad ikke læse den. Vi troede, at nogle måske ville sælge os noget, forklarer de to ejere.

Alligevel åbnede de mailen og kunne se, det var noget helt andet end først antaget.

- Det var stort at se, vi er nomineret til prisen. På den anden side er vi blevet ret store i løbet af et år, så det giver god mening, fortæller Ninos Oraha med et grin.

Vejen til sejr, hvis Bronuts skal vinde prisen for Årets Start-up-virksomhed

- Er i blandt de 15 til 20 nominerede i Region Midtjylland 

- Skal udpeges efter en pitch for en ekstern jury 2. december, som én af de tre bedste i Region Midtjylland

- Skal til landsfinale 21. januar, hvor en landsjury skal kåre dem som vinder foran 18 andre virksomheder

Hos EY Entrepreneur Of The Year har de i nogen tid haft Bronuts i kikkerten for en nominering, fortæller Per Frandsen, der er ansvarlig for start-up nomineringen.

- Bronuts har meget af det, vi kigger efter. De har vildskab og brænder igennem. Det er en spændende forretning, og så er de enormt dygtige på de sociale medier, fortæller Per Frandsen.

Annonce

Sky is the limit

For Türker Alici og Ninos Oraha bliver nomineringen dog ikke en sovepude. De er i gang med at etablere tre butikker yderligere ud over de fire, de allerede har. De skal ligge i Randers, Odense og København. Men det stopper ikke her.

- Først skal vi etablere os overalt i Danmark. Det er vi ved nu. Og så gælder det udlandet, fortæller Türker Alici og Ninos Oraha.

- Vi skal være større end amerikanske Dunkin' Donuts. The sky is the limit, siger Türker Alici.

Før Bronuts måske kan erklære sig som vinder af Årets Start-up-pris, skal de gennem en række runder. Først skal de være blandt de tre stærkeste i region Midtjylland ud af 18 nominerede.

Lykkes de med det, skal de til landsfinalen og dyste mod de tre andre udnævnte virksomheder fra landets andre regioner. Vinderen bestemmes af en landsjury og udpeges 21. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce