Annonce
Aarhus

Kendt spilproducent rykker ind i Filmbyen Aarhus

Anders Leicht Rohde (tv) og Kristian Bang Nørgaard(th) rykker sammen med Funday Factory ind i Filmby Aarhus. Foto: Funday Factory
Direktør Ronnie Fridthjof vil forsøge at skabe det mest inspirerende miljø indenfor film og spilbranchen.
Annonce

AARHUS: Filmby Aarhus får et nyt kendt ansigt i folden. Erhvervsparken har en ambition om, at der skal være lige dele fokus på film og spilleindustrien. En ambition og et budskab, de er godt på vej med at få spredt ud til omverden.

I hvert fald har spilproducenten Funday Factory, der har arbejdet sammen med Snapchat, Lego og Cartoon Network valgt at rykke hele virksomheden ind i filmby Aarhus.

- Det er altafgørende, at vi som kreativ virksomhed er i et kreativt miljø, der inspirerer os, og hvor synergier opstår med ligesindede - et sted hvor vi kan være med til at opbygge en ‘community’ stemning og hjælpe med at få et professionelt miljø til at blomstre. Filmby Aarhus har med deres nye bygning og spirende miljø sat barren højt, og vi skubber på for hurtigt at nå next level og accelerere strategien, udtaler CEO for Funday Factory, Kristian Bang Nørgaard.

Det nye ansigt i filmbyen er langt fra den eneste spiludvikler. Filmbyen har allerede flere virksomheder, der til dagligt arbejder med games og digitale interaktionsoplevelser.

Annonce

Inspirerende miljø

Erhvervsparken har gennem en længere periode haft et miljø for iværksættere indenfor film og spil. Efter sin tiltræden som chef for Filmby Aarhus i år valgte Ronnie Fridthjof at skille de to miljøer ad, så de i stedet får hver deres etage.

Et filmlab og et gameslab.

- Det er ingen hemmelighed, at det er et sats at målrette en erhvervspark efter to meget specifikke brancher. Derfor er jeg også det mere glad, når det ser ud til at lykkes – ikke for min egen skyld, men for brancherne, fortæller Ronnie Fridthjof og fortsætter:

- Jeg vil gøre alt, jeg kan for at skabe Danmarks mest inspirerende miljø, der kan hjælpe virksomhederne med at yde deres bedste. Det er væsentligt, når det mulige potentiale er i milliardklassen. Det gavner i sidste ende skatteborgerne, og det er da et eventyr, jeg gerne vil gøre mit for at lykkes, siger direktøren.

Annonce

I rivende udvikling

Spilbranchen er i rivende udviklingen. Erhvervsalliancen Vision Danmark, der er blevet udvalgt som erhvervsklynge af Uddannelses- og Forskningsministeriet, arbejder på at bringe Danmark i front indenfor digitalt visuelt indhold.

De har kortlagt, at den danske spilbranche omsætter for mere end en milliard kroner om året, hvoraf de 60 procenter er eksport.

Flere aktører har i løbet af coronakrisen også talt om et boom inden for spilindustrien. Blandt har coolshop oplevet et markant større salg af spil i foråret end normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce