Annonce
AGF

Kevin Diks er klar til at stemple ind på banen for AGF efter skadeshelvede

Lejesvenden Kevin Diks - nummer to fra venstre - er ved at være sin skade kvit og deltog i onsdagens AGF-træning. Foto: Axel Schütt
Den tidligere Fyenoord -og Fiorentina-spiller, der kom til AGF for en måned siden, har ikke spillet én betydende kamp i hele 2019. Men hollænderen sigter efter at kunne byde sig til i AGF-trøjen på den anden side af landskampspausen.

FODBOLD: Kevin Diks kan skimte lys for enden af tunnelen.

Den 23-årige hollænder, som AGF har lejet i italienske Fiorentina resten af sæsonen, har ikke spillet én eneste betydende fodboldkamp i hele 2019, da en alvorlig knæskade har holdt ham på sidelinjen, men efter i sin første tid på Fredensvang at have været på skånekost, er der nu kommet langt mere fart i de muskuløse lårbasser.

-Jeg har det rigtig godt. Knæet har det fint, og formen er endelig også ved at være, hvor den skal være. Jeg regner med at være klar til at spille engang på den anden side af den her landskampspause, lyder det fra en storsmilende højreback efter onsdagens træningspas, hvor han spillede fuldt med og udmærkede sig med det ene giftige indlæg ude fra højre efter det andet.

Noget, der også flere gange kastede højlydte, rosende ord med på veje fra cheftræner David Nielsen.

Kevin Diks kom til AGF i begyndelse af september måned. Den besværlige knæskade ødelagde et andet lejeforløb i foråret med Empoli, hvor han slet ikke kom i kamp.

Så det var en rusten hollænder, der landede i Aarhus for lidt over en måned siden. Nu er det meste ved at være banket af.

-Det har været en hård rejse. Det var en ret alvorlig skade, hvor jeg kunne have valgt at blive opereret, men ikke gjorde det, og i stedet har trænet mine muskler omkring knæet op til at blive stærke nok igen.

Og nu er du endelig klar til at melde dig under fanerne?

-Jeg er nok ikke klar til at spille 90 minutter lige med det samme, men jeg bygger på for hver dag, der går, og jeg er rigtig godt på vej. Det er dog også vigtigt for mig, at jeg ikke forcerer noget. Jeg skal være helt klar, men ja, jeg håber da på at være i spil til en plads i truppen indenfor et par uger, siger han.

Så du tænker, at Silkeborg-kampen (20. oktober, red.) er realistisk?

-Det er helt op til træneren, hvad der kommer til at ske. Jeg håber selvfølgelig at komme i betragtning. Jeg føler mig i hvert fald klar.

Annonce

Sulten efter at spille om point

Kevin Diks, der netop er fyldt 23, har tidligere i karrieren gjort sig i den bedste hollandske række for både Vitesse og Feyenoord, og var med sidstnævnte med i Champions League-gruppespillet i efteråret 2017, hvor det blev til kampe mod både Napoli og Manchester City, ligesom han også var med til at vinde den hollandske pokalfinale i foråret 2018. En finale, hvor han i øvrigt spillede samtlige minutter.

Så det er en ganske erfaren ung back, der nu sigter efter spilletid i den danske Superliga. Her skal han tage kampen op mod Alexander Munksgaard i højre forsvarsside.

-Jeg glæder mig helt vildt til at spille en rigtig fodboldkamp igen. Jeg er pænt sulten. Og det er derfor, jeg er kommet til AGF. Jeg skal have gang i min karriere og have troen på mig selv tilbage igen. Jeg mangler ikke selvtillid, for jeg ved, hvad jeg kan, men det kræver nogle kampe på højt niveau for at finde tilbage til mit tidligere niveau. Før handler det om at få minutter, og så vil kvaliteten også komme, lyder det fra Kevin Diks.

-Det er en god følelse, jeg står med. Klubben har virkelig haft forståelse for min situation, og vi har sammen bygget min fysik op igen. Og spillerne har også taget virkelig godt imod mig. Det har også gjort det nemmere at stå alt det sure slid igennem.

Kevin Diks forventes faktisk allerede at komme i aktion på tirsdag, hvor AGF spiller træningskamp mod superligakollegaerne fra Hobro. Han er noteret for 16 ungdomslandskampe for Hollands. Syv af dem på U21-niveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce