Annonce
AGF

Kevin Diks er klar til at stemple ind på banen for AGF efter skadeshelvede

Lejesvenden Kevin Diks - nummer to fra venstre - er ved at være sin skade kvit og deltog i onsdagens AGF-træning. Foto: Axel Schütt
Den tidligere Fyenoord -og Fiorentina-spiller, der kom til AGF for en måned siden, har ikke spillet én betydende kamp i hele 2019. Men hollænderen sigter efter at kunne byde sig til i AGF-trøjen på den anden side af landskampspausen.

FODBOLD: Kevin Diks kan skimte lys for enden af tunnelen.

Den 23-årige hollænder, som AGF har lejet i italienske Fiorentina resten af sæsonen, har ikke spillet én eneste betydende fodboldkamp i hele 2019, da en alvorlig knæskade har holdt ham på sidelinjen, men efter i sin første tid på Fredensvang at have været på skånekost, er der nu kommet langt mere fart i de muskuløse lårbasser.

-Jeg har det rigtig godt. Knæet har det fint, og formen er endelig også ved at være, hvor den skal være. Jeg regner med at være klar til at spille engang på den anden side af den her landskampspause, lyder det fra en storsmilende højreback efter onsdagens træningspas, hvor han spillede fuldt med og udmærkede sig med det ene giftige indlæg ude fra højre efter det andet.

Noget, der også flere gange kastede højlydte, rosende ord med på veje fra cheftræner David Nielsen.

Kevin Diks kom til AGF i begyndelse af september måned. Den besværlige knæskade ødelagde et andet lejeforløb i foråret med Empoli, hvor han slet ikke kom i kamp.

Så det var en rusten hollænder, der landede i Aarhus for lidt over en måned siden. Nu er det meste ved at være banket af.

-Det har været en hård rejse. Det var en ret alvorlig skade, hvor jeg kunne have valgt at blive opereret, men ikke gjorde det, og i stedet har trænet mine muskler omkring knæet op til at blive stærke nok igen.

Og nu er du endelig klar til at melde dig under fanerne?

-Jeg er nok ikke klar til at spille 90 minutter lige med det samme, men jeg bygger på for hver dag, der går, og jeg er rigtig godt på vej. Det er dog også vigtigt for mig, at jeg ikke forcerer noget. Jeg skal være helt klar, men ja, jeg håber da på at være i spil til en plads i truppen indenfor et par uger, siger han.

Så du tænker, at Silkeborg-kampen (20. oktober, red.) er realistisk?

-Det er helt op til træneren, hvad der kommer til at ske. Jeg håber selvfølgelig at komme i betragtning. Jeg føler mig i hvert fald klar.

Annonce

Sulten efter at spille om point

Kevin Diks, der netop er fyldt 23, har tidligere i karrieren gjort sig i den bedste hollandske række for både Vitesse og Feyenoord, og var med sidstnævnte med i Champions League-gruppespillet i efteråret 2017, hvor det blev til kampe mod både Napoli og Manchester City, ligesom han også var med til at vinde den hollandske pokalfinale i foråret 2018. En finale, hvor han i øvrigt spillede samtlige minutter.

Så det er en ganske erfaren ung back, der nu sigter efter spilletid i den danske Superliga. Her skal han tage kampen op mod Alexander Munksgaard i højre forsvarsside.

-Jeg glæder mig helt vildt til at spille en rigtig fodboldkamp igen. Jeg er pænt sulten. Og det er derfor, jeg er kommet til AGF. Jeg skal have gang i min karriere og have troen på mig selv tilbage igen. Jeg mangler ikke selvtillid, for jeg ved, hvad jeg kan, men det kræver nogle kampe på højt niveau for at finde tilbage til mit tidligere niveau. Før handler det om at få minutter, og så vil kvaliteten også komme, lyder det fra Kevin Diks.

-Det er en god følelse, jeg står med. Klubben har virkelig haft forståelse for min situation, og vi har sammen bygget min fysik op igen. Og spillerne har også taget virkelig godt imod mig. Det har også gjort det nemmere at stå alt det sure slid igennem.

Kevin Diks forventes faktisk allerede at komme i aktion på tirsdag, hvor AGF spiller træningskamp mod superligakollegaerne fra Hobro. Han er noteret for 16 ungdomslandskampe for Hollands. Syv af dem på U21-niveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce