Annonce
AGF

Kevin Diks er klar til at stemple ind på banen for AGF efter skadeshelvede

Lejesvenden Kevin Diks - nummer to fra venstre - er ved at være sin skade kvit og deltog i onsdagens AGF-træning. Foto: Axel Schütt
Den tidligere Fyenoord -og Fiorentina-spiller, der kom til AGF for en måned siden, har ikke spillet én betydende kamp i hele 2019. Men hollænderen sigter efter at kunne byde sig til i AGF-trøjen på den anden side af landskampspausen.

FODBOLD: Kevin Diks kan skimte lys for enden af tunnelen.

Den 23-årige hollænder, som AGF har lejet i italienske Fiorentina resten af sæsonen, har ikke spillet én eneste betydende fodboldkamp i hele 2019, da en alvorlig knæskade har holdt ham på sidelinjen, men efter i sin første tid på Fredensvang at have været på skånekost, er der nu kommet langt mere fart i de muskuløse lårbasser.

-Jeg har det rigtig godt. Knæet har det fint, og formen er endelig også ved at være, hvor den skal være. Jeg regner med at være klar til at spille engang på den anden side af den her landskampspause, lyder det fra en storsmilende højreback efter onsdagens træningspas, hvor han spillede fuldt med og udmærkede sig med det ene giftige indlæg ude fra højre efter det andet.

Noget, der også flere gange kastede højlydte, rosende ord med på veje fra cheftræner David Nielsen.

Kevin Diks kom til AGF i begyndelse af september måned. Den besværlige knæskade ødelagde et andet lejeforløb i foråret med Empoli, hvor han slet ikke kom i kamp.

Så det var en rusten hollænder, der landede i Aarhus for lidt over en måned siden. Nu er det meste ved at være banket af.

-Det har været en hård rejse. Det var en ret alvorlig skade, hvor jeg kunne have valgt at blive opereret, men ikke gjorde det, og i stedet har trænet mine muskler omkring knæet op til at blive stærke nok igen.

Og nu er du endelig klar til at melde dig under fanerne?

-Jeg er nok ikke klar til at spille 90 minutter lige med det samme, men jeg bygger på for hver dag, der går, og jeg er rigtig godt på vej. Det er dog også vigtigt for mig, at jeg ikke forcerer noget. Jeg skal være helt klar, men ja, jeg håber da på at være i spil til en plads i truppen indenfor et par uger, siger han.

Så du tænker, at Silkeborg-kampen (20. oktober, red.) er realistisk?

-Det er helt op til træneren, hvad der kommer til at ske. Jeg håber selvfølgelig at komme i betragtning. Jeg føler mig i hvert fald klar.

Annonce

Sulten efter at spille om point

Kevin Diks, der netop er fyldt 23, har tidligere i karrieren gjort sig i den bedste hollandske række for både Vitesse og Feyenoord, og var med sidstnævnte med i Champions League-gruppespillet i efteråret 2017, hvor det blev til kampe mod både Napoli og Manchester City, ligesom han også var med til at vinde den hollandske pokalfinale i foråret 2018. En finale, hvor han i øvrigt spillede samtlige minutter.

Så det er en ganske erfaren ung back, der nu sigter efter spilletid i den danske Superliga. Her skal han tage kampen op mod Alexander Munksgaard i højre forsvarsside.

-Jeg glæder mig helt vildt til at spille en rigtig fodboldkamp igen. Jeg er pænt sulten. Og det er derfor, jeg er kommet til AGF. Jeg skal have gang i min karriere og have troen på mig selv tilbage igen. Jeg mangler ikke selvtillid, for jeg ved, hvad jeg kan, men det kræver nogle kampe på højt niveau for at finde tilbage til mit tidligere niveau. Før handler det om at få minutter, og så vil kvaliteten også komme, lyder det fra Kevin Diks.

-Det er en god følelse, jeg står med. Klubben har virkelig haft forståelse for min situation, og vi har sammen bygget min fysik op igen. Og spillerne har også taget virkelig godt imod mig. Det har også gjort det nemmere at stå alt det sure slid igennem.

Kevin Diks forventes faktisk allerede at komme i aktion på tirsdag, hvor AGF spiller træningskamp mod superligakollegaerne fra Hobro. Han er noteret for 16 ungdomslandskampe for Hollands. Syv af dem på U21-niveau.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce