Annonce
AGF

Kevin Diks lyste op i Lyngby: - Fuldt fortjent sejr

Kevin Diks, AGF og Nicolai Geertsen, Lyngby Boldklub kæmper om bolden. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2020)
Hollandske Kevin Diks var blandt banens bedste i 2-1-sejren over Lyngby, men hollænderen var langt fra tilfreds med spillet i de første 45 minutter.
Annonce

FODBOLD:  Nogen elegant scoring kunne man ikke just kalde Kevin Diks' udligning mod Lyngby efter 50 minutter, men det var hollænderen, der i øvrigt spillede en stor kamp i AGF-trøjen, nu også ligeglad med, for det var en vigtig træffer:

Et skud fra Patrick Mortensen ramte ham i ryggen, bolden ændrede bane, ind i netmaskerne til 1-1.

- Det var heldigt, grinede Diks efterfølgende, da han blev bedt om at beskrive "perlen".

- Bolden var gået i mål lige meget hvad, men jeg er glad for, at det bliver tilskrevet mig. Og får Mortensen er det også helt fint. Det vigtigste var, at den strøg ind, kom det fra AGF-backen, der var foretrukket til startopstillingen i højre forsvarsside i stedet for Alexander Munksgaard.

Det skulle vise sig at være en solid disposition, for AGF vandt for første gang siden 2007 i Lyngby.


Derfor kontrollerede vi fuldstændig anden halvleg. Kigger man på den, var det en fortjent sejr, og kigger man på chancefordelingen over hele kampen, var det også fortjent.

Kevin Diks


- 2007? Ja, det havde jeg godt læst et eller andet sted før kampen AGF har haft det svært her i Lyngby, og vi havde det heller ikke nemt i dag (søndag, red.). Især ikke i første halvleg. Men vi havde masser af chancer, og jeg er bare glad for, at vi vandt, sagde han.

AGF var bagud ved pausen, men vendte altså det hele på hovedet, scorede to gange i anden halvleg, hvor holdet var dominerende.

Hvad gjorde I anderledes efter pausen?

- Jeg synes, at vi fandt tilbage til vores fighter-ånd. Vi snakkede i pausen om, at vi skulle gå endnu hårdere ind i duellerne og være bedre til at finde de rigtige positioner, og det gjorde vi. Derfor kontrollerede vi fuldstændig anden halvleg. Kigger man på den, var det en fortjent sejr, og kigger man på chancefordelingen over hele kampen, var det også fortjent.

- De havde vel kun to afslutninger, hvoraf den ene gik ind, lød det fra Kevin Diks, der efter en noget usikker start op opgøret fandt ind i et stærkt samarbejde i højre side med unge Albert Grønbæk Erlykke.

- Vi var alle ret frustrerede efter første halvleg. Det var ikke planen, at vi skulle spille på den måde, og det var jo ikke fordi, at de pressede os bagud eller kom frem til meget, men vi fik ikke fat i kampen, var for passive. Heldigvis var vi i stand til at vende det rundt. Det var ikke fordi, at vi spillede skidt offensivt før pausen, men det blev bare klart bedre derefter, sagde hollænderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce