Annonce
Indland

Kidnappet dansker er befriet i Spanien

Spansk politi har befriet en 30-årig dansk mand, som blev holdt fanget i et hus i den spanske by Marbella.

Det spanske politi har reddet en 30-årig dansker, der i ti dage har været tilbageholdt mod sin vilje i Sydspanien.

Det skriver mediet spanienidag.es.

En 23-årig spansk mand har holdt danskeren fanget i et hus i Marbella. Spanieren blev anholdt ved befrielsesaktionen af danskeren.

Han er sigtet for både vold, kidnapning, ulovlig besiddelse af våben og organiseret kriminalitet.

Også danskeren er på baggrund af en international arrestordre udstedt af Danmark blevet anholdt for narkotikahandel.

Ifølge Ekstra Bladet efterforskes den danske del af sagen hos Nordsjællands Politi.

- Der er tale om en narkosag. I den forbindelse har manden været efterlyst i tre år, fortæller Lau Lauritzen, der er efterforskningsleder i Nordsjællands Politi til avisen.

- Tilbage i juni får vi fra spansk politi oplysninger om, at manden befandt sig i Malaga, og at spansk politi var involveret i en hændelse, hvor manden havde været frihedsberøvet.

- Vi begærede ham efterfølgende udleveret, hvor han så blev fremstillet og sigtet. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så dermed kan jeg ikke oplyse yderligere. Men han er nu varetægtsfængslet her i Danmark, fortæller efterforskningslederen ifølge avisen.

Den 30-årige danske mand havde skader forskellige steder på kroppen.

Mandens kraveben var gået af led, han havde alvorlige brud på højre albue og blå mærker og knubs på hele kroppen.

Under ransagningen fandt politiet blandt andet en pistol, 3835 euro, svarende til næsten 28.600 danske kroner, en præcisionsvægt, en pakkemaskine og narko.

Politiet har samarbejdet på europæisk plan gennem Europol for at få danskeren befriet.

Danske myndigheder havde gennem Europol kontaktet det spanske politi med oplysninger om, at en dansk mand var kidnappet i den sydspanske by.

Det var forældrene til den 30-årige mand, der anmeldte kidnapningen.

De havde modtaget et telefonopkald fra nogle fremmede mænd, som krævede en hurtig bankoverførsel på 165.000 euro, for ellers ville de slå sønnen ihjel.

Forældrene til den 30-årige modtog sågar billeder af sønnen som bevis på, at de holdt sønnen fanget.

De fremmede mænd, der kontaktede forældrene, truede med at slå sønnen ihjel, hvis de ikke indbetalte pengene inden for seks timer.

Det spanske politi nåede at befri danskeren inden for fristen.

Da politiet stormede huset, fandt de den 30-årige mand på første sal. Han var låst inde i et rum og lå på en madras på gulvet.

Ritzau forsøger at få yderligere oplysninger om sagen fra Udenrigsministeriet og Rigspolitiet.

/ritzau/

Annonce
Artikel fra spanienidag.es
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears knuste ærkerival

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce