Annonce
Sport

KIF Kolding henter tidligere landsholdsspiller

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
KIF Kolding fortsætter oprustningen og henter rutinerede Peter Balling i TTH Holstebro fra næste sæson.

KIF Kolding forstærker sig med Peter Balling fra næste sæson, når hans kontrakt udløber i TTH Holstebro.

Det meddeler KIF Kolding i en pressemeddelelse.

Dermed forbliver den tidligere landsholdsspiller i Primo Tours Ligaen, og den 29-årige højreback har indgået en toårig kontrakt med KIF Kolding.

- Jeg glæder mig rigtig meget til nye udfordringer i Kolding - en klub der for mig er på en spændende mission. Jeg ser særligt meget frem til at tage et stort ansvar både på og udenfor banen og på den måde bidrage til missionen om at få klubben tilbage til toppen igen, siger Peter Balling i pressemeddelelsen.

TTH meddelte i oktober i fjor, at Peter Balling ville forlade klubben, når hans kontrakt udløb efter sæsonen.

Kolding-direktør Christian Phillip udtrykker i pressemeddelelsen store forventninger til samarbejdet med Peter Balling.

- Peter skal med sin enorme erfaring være med til at løfte holdet og klubben generelt, og det ser vi meget frem til, siger Christian Phillip.

TTH Holstebro er placeret på andenpladsen i herrernes bedste håndboldrække, hvor KIF Kolding i øjeblikket ligger nummer 12 med ti point.

De otte bedste klubber går videre til ligaens slutspil.

KIF Kolding har gennemlevet et par turbulente sæsoner med konkurs og nedrykningsfare tæt inde på livet.

For fire dage siden offentliggjorde klubben, at venstrebacken Torben Petersen til sommer skifter til KIF Kolding fra Århus Håndbold på en toårig kontrakt. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus på Aarhus Universitetshospital

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce