Annonce
Sport

KIF Kolding slider sig til sæsonens første point

Morten Stricker/Ritzau Scanpix
KIF Kolding fjernede langt om længe det runde nul, som var holdets pointantal inden fredagens kamp mod Lemvig.

Bundproppen KIF Kolding fik endelig sæsonens første point, og dermed fjernede koldingenserne det runde nul i tabellen i Primo Tours Ligaen.

Det skete, da holdet på hjemmebane spillede uafgjort mod Lemvig. Kampen endte med cifrene 23-23.

Kampen blev udskudt med knap ti minutter, da der angiveligt var problemer med at få konfetti ned fra loftet.

En af de store profiler for Kolding blev målmanden Richard Frisk, som endte med en redningsprocent på 39. Venstrefløjen Fredrik Gustavsson blev Koldings topscorer med seks mål.

Det var ellers lige ved og næsten for hjemmeholdet, der med ti minutter igen af anden halvleg var foran med hele fire mål. Lemvig åd sig dog langsomt ind på Kolding, og hjemmeholdet brændte også straffe i de sidste minutter af kampen.

Med fire sekunder igen scorede højrebacken fra Lemvig Jonas Langerhuus det udlignende mål, og Kolding må derfor fortsat vente på sin første sejr i herrernes håndboldliga.

Den store profil for udeholdet var Jørgen Rasmussen, der scorede syv mål på ligeså mange forsøg.

Skjern fik i den anden af de to sene kampe fredag besøg af oprykkerne fra Fredericia Håndbold.

Vestjyderne trak sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 29-25

Begge hold havde noget overraskende samme antal point inden kampen blev fløjtet i gang, nemlig tre.

Skjern skulle dermed forsøge at hægte sig på i toppen af ligaen, som i øjeblikket toppes af sidste års vinder af The Double, Aalborg Håndbold.

Profilerne for Skjern var stregspiller Bjarte Myrhol med syv mål, mens den tidligere landsholdsfløj Anders Eggert kunne notere sig for fire scoringer.

I den tidlige fredagskamp vandt Sønderjyske Håndbold over Nordsjælland håndbold på udebane med cifrene 29-23. Nordsjælland er dermed fortsat uden point i den nye sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce