Annonce
Aarhus

Kig frem: Byens bedste udsigt

M.P. Bruuns Gade glimrer ved sin udsigt ? i den ene ende Sct. Pauls Kirke, i den anden ende Aarhus Rådhus. Fotos: Flemming Krogh

Aarhus: Stil dig midt i M. P. Bruuns Gade og kig først den ene vej og siden den anden vej. Og tænk så efter: Kan man finde en gade i byen med en smukkere udsigt?

I den ene ende troner majestætisk Sct. Pauls Kirke med sine to tårne. Kirken sætter sit præg og sit punktum på gaden og har gjort det, siden den blev bygget i 1884-1887. Etatsråd M. P. Bruun havde skænket grunden til et kirkebyggeri på den betingelse, at kirken vendte sit ansigt mod byen, og det har siden kommet gæsterne i Bruuns Gade til glæde.

Kirken holder åbent hver dag kl. 9-17, hvor man kan liste ind og skabe sig et stille pusterum midt i byens liv. Tænde et lys, trække vejret dybt, bede en bøn, hvis man trænger til det.

Og når man kommer ud fra kirken, ser man direkte på den anden store udsigt fra M. P. Bruuns Gade: Ned mod Aarhus Rådhus, der med sit tårn lige så majestætisk sætter sit vartegn over byens tage.

Rådhuset er temmelig meget yngre end kirken, bygget færdigt under besættelsen og indviet i 1941. Egentlig skulle det slet ikke have haft et tårn, hvis det stod til arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller, men protesterne mod den flade bygning ville ikke stilne, så tårnet måtte tilføjes tegningerne, og det har siden været det andet pejlemærke for Bruuns Gade, som dermed blev gaden med byens bedste udsigt, hvad enten man vender blikket mod nord eller syd.

Fotos: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce