Annonce
Østjylland

Kig ind i brandbilen og se, hvad man får for 21 millioner kroner

Brandvæsenets nye tanksprøjte, som her holder i garagen på Solkrogen i Hedensted, er spækket med udstyr, som Folkebladet har fået lov ti at kigge nærmere på. Foto: Morten Pape

Folkebladet har besøgt brandvæsenet, som netop har fået leveret nye køretøjer for 21 mio. kr. Vi har fået lov til at se, hvad sådan en kraftkarl indeholder af udstyr.

HORSENS: Har du nogensinde kigget ind i en brandbils indre? Ellers er muligheden her nu.

Folkebladet har set nærmere på de nye køretøjer, som Sydøstjyllands Brandvæsen netop har modtaget. Købt i Danmark for samlet 21 mio. kr. og opbygget i Polen med nøje anvisninger fra de lokale brandfolk, der alle har haft mulighed for at byde ind med ønsker.

Klik dig rundt i billederne herunder, og se, hvad en 18 ton tung og 410 hestes brandsprøjte model Scania CP31 Crew Cab indeholder. Det virker bedst på en iPad eller en computerskærm.

Vicedirektør René Hemberg fra Sydøstjyllands Brandvæsen fortæller, at man har indrettet køretøjerne med fokus på et godt arbejdsmiljø, innovative slukningsværktøjer og sikkerhed, hvorfor alle elementer er fastgjort forsvarligt.

- Det er vigtigt, at tingene sidder ordentligt fast, når man drøner afsted under udrykning. Som på alle andre områder i vores fag har vi også her været omhyggelige med at sikre, at vores folk kommer sikkert igennem arbejdsdagen. Når man snakker om et godt arbejdsmiljø, gælder det også køretøjerne, siger René Hemberg.

En tanksprøjte har en tophastighed på 120 km/t. De forventes at have en levetid på 15-20 år.

- Vores folk har udtrykt stor glæde over at have fået nye køretøjer. Det betyder noget i hverdagen, at man har ordentligt og tidssvarende udstyr og de rigtige redskaber. Vi arbejder hele tiden på at udvikle "fremtidens brandvæsen", der operativt arbejder smartere og mere sikkert, fastslår vicedirektør René Hemberg.

Annonce

Højre side

Venstre side

Førerhuset

Mandskabskabinen

Bagfra

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce