Annonce
Aarhus

Kig indenfor i Hack Kampmanns jagtslot

Sommeren igennem er der rundvisninger på Jagtslottet på Kalø Gods, der er tegnet af arkitekten Hack Kampmann. Foto: Jens Thaysen
Annonce

MOLS: Arkitekten Hack Kampmann er kendt for at have sat sit præg på Aarhus med blandt andet Toldkammeret, Aarhus Teater, Erhvervsarkivet, Aarhus Katedralskole og Marselisborg Slot.

Også omkring byen har han været på spil. Her har han blandt andet i 1898 tegnet Jagtslottet på Kalø Gods sammen med sin næsten faste makker, og kunstneren Karl Hansen Reistrup, der har stået for udsmykningen.

Kunstneren Karl Hansen Reistrup har - stærkt inspireret af den nordiske mytologi - stået for udsmykningen af Jagtslottet. Foto: Jens Thaysen

Jagtslottet er i dag hjemsted for Nationalpark Mols Bjerge, der sommeren igennem inviterer til guidede rundvisninger i jagtslottet, hvis vægge er rigt dekorerede med blandt andet motiver fra den nordiske mytologi.

De guidede ture starter ved Besøgscenter Karlsladen på Kalø Gods, der bl.a. rummer en udstilling om Kalø Slot, som vi i dag kender som Kalø Slotsruin.

På grund af Covid-16-smitten vil guiderne fortælle om Jagtslottet udenfor, hvorefter deltagerne kan gå indenfor i hold for at se slottet.

Book en tur på Jagtslottet

Rundvisninger i Besøgscenter Karlsladen og på Jagtslottet på Kalø Gods

Mødested: Besøgscenter Karlsladen, Grenåvej 14, 8410 Rønde, ca. en halv times kørsel nord for Aarhus

Tidspunkter:

Onsdag 15., 22. og 29. juli kl. 14 til 15.30

Onsdag 5., 12., 19. og 26. august kl. 14 til 15.30

Søndag 16. august kl. 11 til 12.30 og igen kl. 14 til 15.30

Man kan booke sin tur på nationalparkbooking.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce