x
Annonce
Udland

Kilder: USA's justitsminister overvejer at trække sig

USA's justitsminister har kritiseret Trump for at udtale sig på Twitter om retssagen mod Roger Stone.

USA's justitsminister, William Barr, overvejer ifølge kilder at trække sig i protest over præsident Donald Trumps indblanding i justitsministeriets efterforskninger.

Annonce

Det skriver The Washington Post natten til onsdag dansk tid.

Avisen citerer flere anonyme kilder, der er bekendt med ministerens overvejelser.

Justitsministerens talsperson, Kerri Kupec, afviser på Twitter meldingerne. Det Hvide Hus har ikke kommenteret sagen.

William Barr, som ellers er en af præsidentens mest loyale ministre, kritiserede i sidste uge Trump for at udtale sig på Twitter om retssagen mod den tidligere Trump-rådgiver Roger Stone.

- Jeg synes, at det er på tide at stoppe med at tweete om justitsministeriets kriminalsager, sagde Barr i et tv-interview med ABC News.

- Jeg kan ikke gøre mit job i ministeriet, når der konstant udsendes baggrundskommentarer, som undergraver mig, sagde Barr.

Trump har affejet kritikken. I et opslag på Twitter skrev Trump i sidste uge, at han "juridisk" har ret til at gribe ind i kriminelle sager.

Ifølge The Washington Post har William Barr fortalt personer, der er tæt på Trump, om sine bekymringer og overvejelser om at trække sig.

Men det er ifølge avisens oplysninger uklart, hvorvidt Barr også har luftet det for Trump selv.

Trump sagde tirsdag, at han fortsat har fuld tiltro til Barr på trods af hans kritik af Trumps indblanding på Twitter.

- Jeg gør hans job sværere, det er jeg enig i, sagde Trump tirsdag til journalister.

- Justitsministeren er en mand med stor integritet.

Roger Stone blev sidste år kendt skyldig i at have løjet for Kongressen, have hindret rettens arbejdet og have intimideret vidner.

Sidste uge krævede anklagerne i sagen mellem syv og ni års fængsel til Stone.

Men efter at Trump på Twitter kritiserede kravet, greb Justitsministeriet ind og anbefalede en mildere straf til Stone.

Derefter lykønskede Trump på Twitter justitsministeren "for at have taget styringen i en sag, der var totalt ude af kontrol og måske aldrig skulle have været ført".

Det har vakt mistanke om pres fra præsidenten og Det Hvide Hus.

Juraen på området er kompliceret og flertydig.

Justitsministeriet har siden Watergateskandalen i begyndelsen af 1970'erne skullet operere uden politisk indblanding.

Men Trump har tidligere krævet efterforskninger indledt mod personer, som han opfattet som politiske modstandere - deriblandt FBI's tidligere direktør James Comey.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce