Annonce
Østjylland

Kim faldt 12 meter ned: Klatreautomaten i Randers holder stadig lukket

Ejerne af Klatreautomaten, Kim og Louise Jul Vinther: "Vi vil bede en uafhængig instans i Danmark om at undersøge, hvad der svigtede i vores sikkerhedsudstyr." Foto: Annelene Petersen

Klatreautomaten i Randers holder fortsat lukket efter en alvorlig ulykke i december. Kim Frandsen, der styrtede 10-12 meter ned ved ulykken, er hjemme fra sygehuset, men sidder fortsat i kørestol.

Annonce

RANDERS: Klatreautomaten på Hadsundvej er fortsat lukket.

Attraktionen havde håbet på på nuværende tidspunkt at have klarlagt, hvordan den alvorlige faldulykke, der ramte attraktionen den 1. december sidste år, kunne ske. Men undersøgelserne trækker ud, og med-indehaver Louise Jul Vinther ved ikke, hvornår undersøgelserne kan være afsluttet, så Klatreautomaten kan gennemføre den nødvendige forbedring af sikkerheden.

- Fejlen ligger formentlig i den automatik, der stille og roligt skulle gribe en klatrer, der mistede grebet, fortæller hun.

- Da vi stod med ulykken, følte vi, at vi straks skulle gøre et eller andet, så vi sendte vores udstyr, vores autobelay, tilbage til producenten - engelske SafeClimb. Vi har imidlertid fundet ud af, at det ikke er smart, at producenten på den måde kommer til at kontrollere sig selv, så vi har bedt om, at vores udstyr bliver pakket ned og bliver sendt retur til Danmark. Når vi så har vores udstyr igen, vil vi bede en uafhængig instans som for eksempel Teknologisk Institut om at stå for en grundig undersøgelse, siger Louise Jul Vinther.

Jeg knuste begge hæle, brækkede tre tæer og fire lændehvirvler. Derudover flækkede min brystkasse på tværs. Alligevel må jeg siges at have været heldig, for jeg har ingen hovedskader efter styrtet

Kim Frandsen, offer for faldulykke på Klatrevæggen
Annonce

Alvorlige skader

Ved ulykken, der skete den 1. december sidste år, styrtede 39-årige Kim Frandsen ned fra 10-12 meters højde - med alvorlige skader til følge.

- Jeg knuste begge hæle, brækkede tre tæer og fire lændehvirvler. Derudover flækkede min brystkasse på tværs. Alligevel må jeg siges at have været heldig, for jeg har ingen hovedskader efter styrtet, fortæller han.

Ulykken kostede Kim Frandsen et par uger på sygehuset, men han nåede at blive udskrevet inden jul. I dag sidder han i kørestol, og han glæder sig over, at han kan sidde op en halv time ad gangen og selv bevæge sig lidt rundt. Uden at have behov for ret megen hjælp.

- Men det bliver bedre, når jeg for alvor kommer i gang med min genoptræning, selv om jeg må erkende, at mit job som reparatør hos Grundfos er i fare. Min genoptræning kommer i hvert fald til at vare seks måneder. I i første omgang fik jeg at vide, at der ville gå et halvt års tid, inden jeg overhovedet måtte begynde at større på benene igen, så det er også positivt.

Helt uden mén vil Kim Frandsen dog næppe slippe fra sit styrt fra klatrevæggen. Han skal forberede sig på, at han også fremover vil have smerter i fødderne, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce