x
Annonce
Horsens

Kim har arrangeret et løb til fordel for Hus forbi-sælgere - Corona-kuller Run kalder han det

Lørdag 28. marts kan man deltage i løbet Corona-kuller Run, hvor man samtidig kan sende en tanke til landets Hus Forbi-sælgere ved at donere et deltagergebyr efter eget valg til organisationen. Foto: Kim Hedegaard
Kim Hedegaard opfordrer til løb i det fri hver for sig lørdag 28. marts. Selv har han planlagt en rute i sin egen have, der lyder på 269 omgange. Det svarer til et maratonløb. Deltagergebyr er efter egen samvittighed, og overskuddet går til Hus Forbi-sælgere.

Horsens: Lørdag kan alle, der har lyst, få sig rørt ved et helt særligt løb kaldet Corona-kuller Run.

Bag arrangementet står horsensianeren Kim Hedegaard, der har valgt at stable et noget alternativt løb på benene. Det er sket, efter MS Run på Himmelbjerget er blevet aflyst på grund af corona-krisen - et løb, som blandt andet Kim Hedegaard skulle have deltaget i.

I skrivende stund deltager 50 personer i løbet, der har det særlige over sig, at man løber i hver sin have.

- Idéen er at løbe sammen hver for sig. Jeg har mål op og skal løbe 269 omgange i min have for at have løbet et maraton. Min kæreste deltager også, hun løber et halvmaraton. Måske skal vi bruge en gartner bagefter, griner Kim Hedegaard over telefonen, som er på den form, avisen har mødt Kim Hedegaard til et interview.

Annonce

Idéen er at løbe sammen hver for sig.

Kim Hedegaard

Til Hus Forbi

Gebyret for at deltage kalder Kim Hedegaard et samvittighedsbegyr. Man bestemmer nemlig selv, hvad man vil give.

Pengene går derefter ubeskåret til Hus Forbi-sælgeren, og på løbets hjemmeside har han sørget for et MobilePay-nummer direkte til organisationen.

- I de her corona-tider har Hus forbi-sælgere det ekstra hårdt. Derfor har jeg arrangeret et løb, der støtter netop dem, lyder forklaringen.

Også noget for børn

Det var Kim Hedegaards kammerat, der luftede idéen for ham med det alternative løb. Og derefter greb den i dag 48-årige, habile løbere idéen.

- Det er typisk mig at hoppe på de her typer projekter. Jeg har også tidligere arrangeret andre, lidt skæve løb, halloween-løb og 1000 mtr Marathon på Purhøj. Det er sjovt at løbe - deraf min hjemmesides navn Loebesjov.dk, hvor der også er informationer om det her løb, siger Kim Hedegaard.

Han er desuden manden bag 16 ultraløb, en betegnelse man bruger om de løb, der er længere end et maraton. Det længste løb, Kim Hedegaard har tilbagelagt på de otte år, han har været aktiv løber, ligger på 160 km.

Men lørdag er løbet ikke et officielt af slagsen og længden heller ikke det væsentlige, som sådan noget ellers plejer at være, når Kim Hedegaard løber i klub 100 Marathon-regi.

- Et officielt løb ville kræve den samme rute for alle løbere og officielle opmålte strækninger. Det kan i sagens natur ikke lade sig gøre lige nu, lyder det fra Kim Hedegaard,

På Facebook foreslår han desuden, at man involverer sine børn i eventen:

- Man kan jo mærke haven op med flag og få hjælp fra sine børn til det, ligesom de også kan lave medaljer. Der ligger nogle fag som håndværk og design i den del, mens også faget idræt kan komme på banen, for børnene kan også løbe med på et par, fem, 10 kilometer, eller længere, siger Kim Hedegaard.

Ud over en række horsensianere, har deltagere fra Nordjylland, Randers, Fyn tilkendegivet, at de gerne deltager i lørdagens løb. Efterfølgende kan folk indrapportere deres tider til Kim Hedegaard, som så lægger resultaterne ind på sin hjemmeside.

- Som sagt er det her løb ikke et officielt løb, der kan blive godkendt af klub 100. Men til gengæld kommer naboerne nok til at spørge eller tænke, om man er fuldstændig sindsyg. det er godt med noget morsomt i den her tid, griner Kim Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce