Annonce
Kultur

Kim Karmark skriver om løgn og selvbedrag

Kim Karmark har netop udgivet romanen "Ækvator". Foto: Michael Svenningsen

AARHUS: Kim Karmark, 56-årig århusiansk forfatter, er ude med en ny roman.

"Ækvator" giver svar på, hvad der sker, når løgn og selvbedrag overtager vores tanker. Romanen handler om jalousi, ansvar, bedrag og selvbedrag.

- Jeg er fascineret af vores evne til at lyve, især evnen til at lyve for os selv. Derfor er selvbedraget interessant, siger forfatteren i en pressemeddelelse.

I bogen bliver en mand forladt af en kvinde, og vi lander midt i hans eksistentielle krise.

"Ækvator" foregår i Bukoba i Afrika, fordi stedet kan være med til at afspejle de to hovedpersoners relation.

- Det kunne også have været på et vandrehjem i Varde, men jeg ville gerne have en eksotisk ramme, siger Kim Karmark.

Han udkom for nylig med en novelle om den vej, han og hustruen bor på, Magnoliavej i Aarhus, i novellesamlingen "Egne veje".

Karmark har været kreativ direktør og tekstforfatter i reklamebranchen. I 2015 debuterede han med romanen "Ud i det hvide".

"Ækvator" er på 196 sider, koster 199 kr. og er ude på Byens Forlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce