Annonce
Aarhus

Kirke rystet over tyveri af historiske alterstager

De to alterstager repræsenterer henholdsvis Faderen og Sønnen. Privat/
Kordegn sammenligner tyveriet med at få stjålet familiearven.

AARHUS: De vejer 30 kilo og er 75 centimeter høje - og så har de i over 270 år været en del af det daglige liv i Vor Frue Kirke i Aarhus.

To store alterstager, der henholdsvis repræsenterer Faderen og Sønnen, er blevet stjålet fra den kendte kirke, og det er med sorg, at kirken konstaterer, alterstagerne er væk. Det skriver TV2 Østjylland.

"De har været vidner til tusindvis af sognebørns dåb, konfirmation, bryllup og begravelse, og har lyst op under både sorg og glæde, krig og fred", skriver Vor Frue Kirke på kirkens facebookside.

Alterstagerne er fra 1748. Kordegn og daglig leder af kirken, Lars Olesen, sammenligner tyveriet med at få stjålet familiearven.

- Det er ikke vores private arv, men stagerne er en del af vores fælles arv. Det gør ondt på os, der er vant til at komme i kirken, siger han til TV2 Østjylland.

Ifølge Lars Olesen er alterstagerne en væsentlig del af den måde, kirken fejrer gudstjeneste på.

- Stagerne betyder meget i liturgien, siger han.

Med over 270 år på bagen har de to alterstager stået i Vor Frue Kirke under blandt andre Krigen i 1864 (2. Slesvigske Krig) samt første og anden verdenskrig.

- De var der den 9. april 1940, hvor man har holdt en andagt og tændt stagerne. Det er det historiske element der gør, at vi bliver påvirkede, siger kordegn Lars Olesen til TV2 Østjylland.

Alterstagerne er taget i kirkens åbningstid fredag eftermiddag.

- Vi har tænkt på, om vi skulle have låst dem inde, men det strider med tanken om, at vi vil have en åben kirke. Vi har ikke haft fantasi til at forestille os, at nogen kunne finde på at løbe med to alterstager, siger kordegn Lars Olesen til TV2 Østjylland.

Vor Frue Kirke vil meget gerne høre fra personer, der eventuelt har set eller hørt noget i forbindelse med tyveriet.

"Vi håber inderligt at få dem tilbage, og både politiet og menighedsrådet er interesserede i oplysninger, der kan bidrage til opklaringen", skriver kirken på sin facebookside.

Tyveriet er anmeldt til politiet, oplyser Lars Olesen.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Som billedet her viser, mangler alterstagerne nu i Vor Frue Kirke. Privat/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];