Annonce
Aarhus

Kirken tænker skævt: Julegudstjenester flyttes til sportshaller

Biskop Henrik Wigh-Poulsen er imponeret af de mange gode ideer i folkekirken. Foto: Scanpix
Mange ideer bliver ført ud i livet for, at vi kan komme i kirke trods coronaen. Præster står i krydspres.
Annonce

AARHUS: Kirkerne i Aarhus Stift gør meget for, at så mange som muligt kan komme i kirke til og omkring jul, vel at mærke mens der samtidig bliver taget hensyn til, at deltagerne ikke bliver smittet med covid-19.

- Der bliver arrangeret gudstjenester i idrætshaller og telte, og præsterne går ud og møder børn og voksne i det fri, fortæller biskop Henrik Wigh Poulsen.

Han har holdt møde med en præst fra hvert provsti, for at de sammen kunne overveje, hvordan  folkekirken bedst vis kan være nærværende med håb og trøst, ikke mindst hvis samfundet lukker yderligere ned.

Annonce

Krydspres

- Jeg tror, vi er mange, der er bekymrede for, hvad begrænsningerne gør ved folkets forhold til kirken. Manglende salmesang eller altergang, som jeg har oplevet det et par gange, amputerer gudstjenesten, som vi holder af den. Og begrænsningerne på antallet af deltagere ved begravelser og bisættelser er anledning til mange frustrationer, siger Henrik Wigh Poulsen.


Jeg er vildt imponeret over, hvad der bliver gjort. Der er virkelig tænkt ud af boksen.

Henrik Wigh Poulsen


Han synes, at præsterne står i et krydspres. De skal både følge reglerne og være der for deres menighed.

- Giv dem og betjeningen tid, plads og opbakning til at udføre deres arbejde, der er vigtigt som sjældent før, siger biskoppen.

Annonce

Tænkt ud af boksen

Han blev mødt af mange gode ideer fra præsterne.

- Jeg er vildt imponeret over, hvad der bliver gjort. Der er virkelig tænkt ud af boksen, siger biskoppen.

- Flere steder bliver idrætshaller brugt, for eksempel i Voldum, Skovby, Låsby og Gjern, og i Hinnerup er slået et stort telt op. Andre flytter de kirkelige handlinger til andre steder uden for kirken. Nogle får besøg af præsten på en legeplads, der bliver vist krybbespil, og andre laver gåture med børn. På plejehjem er der gudstjenester udenfor, siger biskoppen og gør opmærksom på, at mange har ekstra brug for ikirken i denne tid.

- Vi møder flere ensomme og angste, siger han, der også oplever, at nogle laver altergang i hjemmet, og at skolebørn skriver julekort til folk på plejehjem, siger Henrik Wigh Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce