x
Annonce
Aarhus

Kirkens Korshær efterlyser håndsprit: Byens varmestuer er tæt på at løbe tør

Niels Bjørnø efterlyser håndsprit til Kirkens Korshærs varmestuer og væresteder. De er tæt på at løbe tør. Arkivfoto: Axel Schütt
Manglen på håndsprit har ramt Kirkens Korshær, der er tæt på at løbe tør for håndsprit på deres varmestuer.

AARHUS: Manglen på håndsprit har også ramt de århusianske varmestuer og herberg for unge hos Kirkens Korshær. Byens væresteder for hjemløse og udsatte er efterhånden så langt nede i antallet af liter håndsprit, at regionschefen for Kirkens Korshær i Østjylland, Niels Bjørnø, vurderer, at det er et spørgsmål om halvanden dag før man løber tør for håndsprit.

Der er blevet bestilt nye leveringer hos de sædvanlige leverandører, men ligesom andre steder i det danske samfund, så har de svært ved at følge med. Derfor henvender Niels Bjørnø sig nu til den århusianske befolkning for at høre om der er borgere, der kan hjælpe.

- Det er svært med håndvask, når vi har med udsatte at gøre. Det er håndspritten der virker og derfor henvender vi os nu til offentligheden for at høre om der er nogen som kan hjælpe, siger Niels Bjørnø og tilføjer, at alt vil blive modtaget med stor taknemmelighed.

- En liter vil være fantastisk, men alt kan hjælpe os i denne situation, siger regionschefen.

Har man ekstra håndsprit, så kan det afleveres ved Kirkens Korshærs varmestue i Nørre Allé.

- Der vil altid være en medarbejder på vagt, som man kan få kontakt til. Man kan også sende mig en sms på 3046 3043, hvis der er tale om en større levering, siger Niels Bjørnø.

Kirkens Korshær har i disse dage fire tilbud åbne på tre matrikler for byens hjemløse, der ikke har andre steder at gå hen. Det drejer sig om en døgnvarmestue, et ungeherberg, den grønlandske varmestue og et stofindtagelsesrum på Sydhavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce