x
Annonce
Aarhus

Kirkens Korshær efterlyste håndsprit: - Det er væltet ind

Det er en meget tilfreds Niels Bjørnø, der nu kan melde, at man har lagrene fulde af håndsprit igen. Foto: Axel Schütt
Onsdag aften efterlyste Kirkens Korshær håndsprit til varmestuer og herberger. Den efterlysning har i den grad givet pote.

AARHUS: - Vi henvender vi os nu til offentligheden for at høre, om der er nogen, som kan hjælpe. En liter vil være fantastisk, men alt kan hjælpe os i denne situation.

Sådan lød det onsdag fra Niels Bjørnø, der er regionschef for Kirkens Korshær i Østjylland. Nu har piben fået en noget mere positiv lyd.

- Det har væltet ind, både i aftes og her til formiddag. Faktisk siger vi nu nej tak, hvis folk kommer med håndsprit. Vi har ikke for meget, men vi har nok til mange uger, lyder det fra en meget glad Niels Bjørnø.

Annonce
Vi har ikke for meget, men vi har nok til de næste mange uger, lyder det fra Kirkens Korshær. Foto: Kirkens Korshær

Håber på det fortsætter

Det er både privatpersoner og offentlige organisationer fra hele Aarhus, der har bidraget med at skaffe håndsprit til Kirkens Korshærs varmestuer og herberg. Og det luner i sådan en corona-tid.

- Folk stimler sammen og rykker sammen i bussen i de her dage. Det er dejligt at opleve. Der er fuld tryk på fællesskabet, og vi må håbe, at vi tager det med videre, når det her er slut, siger Niels Bjørnø.

Kirkens Korshær har i disse dage fire tilbud åbne på tre matrikler for byens hjemløse, der ikke har andre steder at gå hen.

Det drejer sig om en døgnvarmestue, et ungeherberg, den grønlandske varmestue og et stofindtagelsesrum på Sydhavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce